DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
İstanbul
15°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail Meclis Üyesi, Filistinli Mültecilere Yardım Eden BM Kuruluşunu Hedef Aldı
  • Haber Ab
  • Dünya
  • İsrail Meclis Üyesi, Filistinli Mültecilere Yardım Eden BM Kuruluşunu Hedef Aldı

İsrail Meclis Üyesi, Filistinli Mültecilere Yardım Eden BM Kuruluşunu Hedef Aldı

ABONE OL
Ocak 6, 2024 11:07
İsrail Meclis Üyesi, Filistinli Mültecilere Yardım Eden BM Kuruluşunu Hedef Aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail Meclisi üyesi Sharon Arbell, Filistinli mültecilere yardım eden BM kuruluşu UNRWA’yı hedef aldı. Arbell, UNRWA’nın kaldırılması gerektiğini savunarak, “UNRWA’yı yok etmeden savaşı kazanmamız mümkün değil.” dedi.

Arbell, Filistinli mültecilerin temel ihtiyaçlarının karşılanmasında önemli bir rol oynayan UNRWA’nın yok edilmesi gerektiğini belirtti. İsrail’in 1967’deki işgalinden sonra UNRWA’nın bölgede faaliyet yürütmesini istediğini söyleyen Arbell, “İsrail şimdi bunu durdurmak isteyebilir.” dedi.

Gazze’deki İnsani Yardımlar Engelleniyor

Gazze’de İsrail güçlerinin yerleşim yerlerini bombalaması sonucu yerinden edilen 1,9 milyon Filistinli, barınma, gıda, temiz su, ilaç ve sağlık hizmetlerinden yoksun bir şekilde yaşam mücadelesi veriyor. İsrail, Gazze’ye insani yardımların girişini engellemektedir. UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze’deki Filistin halkının toplu cezalandırma altında olduğunu belirtmiştir.

UNRWA’nın eski sözcüsü Chris Gunness ise “Aslında ne istedikleri çok açık, Gazze’de yaşananlar ortada. Bir soykırım, bir etnik temizlik var. Batı Şeria’da gördüğümüz ise bir apartheid sistemi.” açıklamasını yapmıştır.

İsrail basını, milletvekili Sharren Haskel’in liderliğinde İsrail Meclisi’nin “UNRWA reform” lobisi oluşturarak, UNRWA’nın çalışmalarını durdurmak ya da reform yapılması için çabaladığını yazmıştır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.