DOLAR 32,3153 -0.16%
EURO 34,8857 0.17%
ALTIN 2.388,92-0,32
BITCOIN %
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail Ordusu Gazze Şeridi’ni Bölen Koridora Yönelik Operasyon Başlattı
  • Haber Ab
  • Dünya
  • İsrail Ordusu Gazze Şeridi’ni Bölen Koridora Yönelik Operasyon Başlattı

İsrail Ordusu Gazze Şeridi’ni Bölen Koridora Yönelik Operasyon Başlattı

ABONE OL
Nisan 22, 2024 20:40
İsrail Ordusu Gazze Şeridi’ni Bölen Koridora Yönelik Operasyon Başlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail Ordusu’nun Açıklaması

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ni ortadan bölen koridora yönelik operasyon başlattığını duyurdu. Ordu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Gazze’nin kuzeyi ile güneyini birbirinden ayıran orta kesimdeki koridora saldırı başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, “162’nci Tümen orta koridora operasyonu başlattı” ifadesi kullanıldı ve detaylar verilmedi.

Gazze’de Yaşanan Gelişmeler

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, “Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme” gerekçesiyle 7 Ekim 2023’te İsrail’e kapsamlı saldırı düzenledi. İsrail, bu saldırılarda 1200 İsrail vatandaşının öldüğünü, 5 bin 132 royalbet şikayet kişinin yaralandığını açıkladı. Gazze’ye yapılan saldırılarda en az 34 bin 97 Filistinli öldürüldü, 76 bin 980 kişi yaralandı. Binlerce ölünün enkaz altında olduğu ve sığındıkları yerlerin hedef alındığı bildirildi.

Olası Refah Saldırısı

Uluslararası uyarılara rağmen, Refah’a saldırı planını onayladığını defalarca kez yineleyen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 8 Nisan’da yaptığı açıklamada saldırı için tarih belirlendiğini belirtmişti. Ancak, İsrail devlet televizyonu KAN’ın 14 Nisan tarihli haberine göre Netanyahu’nun Refah’a saldırı planının “ertelendiği” iddiaları ortaya atıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.