Görgü tanıklarının aktardığı bilgilere göre, İsrail ordusu Gazze’nin Deyr el-Belah bölgesinde bulunan Hikr el-Cami’de bulunan Mezraa Caddesi’nde, Ebu Samra ailesine ait bir evi hedef aldı. Saldırı sonucunda ev tamamen yıkıldı ve çevredeki diğer evlerde de büyük hasar meydana geldi.
Saldırıda yaşanan can kayıpları arasında kadın ve çocukların da bulunduğu 11 kişinin cenazesi, Deyr el-Belah’taki Aksa Şehitleri Hastanesine ulaştı. Yaralananlar ise hastanede tedavi altına alındı. Sivil savunma ekipleri, enkaz altında kalan kişileri arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.
7 Ekim’den bu yana devam eden saldırılarda, yaklaşık 17 bin 492’si çocuk, 11 bin 979’u kadın olmak üzere toplam 45 bin 206 Filistinli hayatını kaybetti, 107 bin 512 kişi yaralandı. Binlerce ölünün hala enkaz altında olduğu belirtilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları da hedef alınarak sivil altyapı büyük zarar gördü.
İsrail ordusunun Gazze’ye yönelik saldırıları büyük bir insani krize yol açmaya devam ediyor. Filistinli sivillerin hayatını kaybetmesi ve yaralanması, uluslararası toplumdan olaya müdahale çağrılarına neden oluyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.