DOLAR 34,2248 0.09%
EURO 37,2461 0.06%
ALTIN 2.925,84-0,02
BITCOIN 22921321,40%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail Ordusu, Hizbullah Liderine Yönelik Operasyonu Açıkladı
  • Haber Ab
  • Dünya
  • İsrail Ordusu, Hizbullah Liderine Yönelik Operasyonu Açıkladı

İsrail Ordusu, Hizbullah Liderine Yönelik Operasyonu Açıkladı

ABONE OL
Eylül 29, 2024 18:08
İsrail Ordusu, Hizbullah Liderine Yönelik Operasyonu Açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nebil Kavuk’un İsrail’in Hedefinde Olması

İsrail ordusunun resmi Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, İsrail Askeri İstihbarat Dairesi (AMAN) tarafından alınan hassas istihbarat doğrultusunda gerçekleştirilen bir operasyon sonucunda Hizbullah liderlerinden Nebil Kavuk hedef alındı. Açıklamada, Kavuk’un son dönemlerde İsrail aleyhinde terör eylemlerini teşvik ettiği ve İsrail vatandaşlarını tehdit ettiği iddia edildi.

Nebil Kavuk Kimdir?

1964 yılında Lübnan’ın güneyindeki Nebatiye kentinde doğan Nebil Kavuk, 1982-1992 yılları arasında İran’ın Kum kentinde dini eğitim aldı. Daha önce Hizbullah’ın güney bölge sorumlusu olarak görev yapan Kavuk, son zamanlarda Hizbullah’ın Önleyici Güvenlik Birimi komutanı olarak biliniyordu.

İsrail ordusu, Kavuk’un medyada sıkça göründüğü ve siyasi, askeri stratejik konularda fikirlerini paylaştığını belirtti. Hizbullah ise henüz bu operasyonla ilgili herhangi bir resmi açıklama yapmış değil. Ancak İsrail ordusu, Hizbullah liderlerine karşı saldırılar düzenleyerek onları etkisiz hale getirmeye ve İsrail vatandaşlarını korumaya devam edeceklerini vurguladı.

Bu operasyon, İsrail ve Hizbullah arasındaki gerilimi artırabilirken, Nebil Kavuk’un hedef alınması bölgedeki tansiyonu yükseltebilir. Operasyonun detayları ve gelişmeler, merakla beklenmekte.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.