Filistin haber ajansı WAFA’nın aktardığı bilgilere göre, İsrail savaş uçakları Mevasi bölgesinin Refah kentinde kalan kısmında bulunan “Ebu Şeluf” ailesine ait evi bombaladı. Bu saldırı sonucunda 4 Filistinli hayatını kaybederken, 15 kişi de yaralandı.
Ayrıca, İsrail ordusuna ait topçu birlikleri Gazze kentinin güneyindeki Zeytun Mahallesini hedef alırken, İsrail insansız hava araçları da Gazze’nin Sabra Mahallesi ile el-Muslabe ve Hasan el-Benna bölgelerine ateş açtı.
İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda, en az 16 bin 715’i çocuk, 11 bin 308’i kadın olmak üzere toplam 41 bin 20 Filistinli hayatını kaybetti. Ayrıca 94 bin 925 kişi de yaralandı. Enkaz altında hala binlerce ölü olduğu belirtilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları da hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.
Bu trajik olaylar, bölgede yaşanan insani krizi derinleştirirken uluslararası toplumun barış ve insani yardım çağrıları ise devam ediyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.