DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail’de Haredi Yahudilerin Askerlik Konusu

İsrail’de Haredi Yahudilerin Askerlik Konusu

ABONE OL
Mart 11, 2024 18:09
İsrail’de Haredi Yahudilerin Askerlik Konusu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail Savunma Bakanı ve Gantz’tan Haredi Yahudilerin Askerlik Yapması Çağrısı

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ve İsrail Savaş Kabinesi üyesi Benny Gantz, Haredi Yahudilerin askere alınması gerektiği konusunda çağrıda bulundular. Gallant, “Askerlik yükünü taşımak ulusal bir görev, tüm kesimler omuzlamalı” derken, Gantz da “toplumun tüm kesimlerinin askerlik hizmetine katılması gerektiğini” vurguladı.

Hahambaşı Yosef ve Tartışmalara Yol Açan Açıklamaları

Sefarad Hahambaşı İzhak Yosef, “Laikler devleti tehlikeye atıyor” diyerek Haredi Yahudilerin askere alınmasına karşı çıktı. Bu açıklamalar İsrail toplumunda büyük tartışmalara neden oldu ve eski başbakan Yair Lapid ile diğer siyasetçiler tarafından tepki gördü.

Haredi Yahudiler ve Askerlik Konusundaki Tutumları

Haredi Yahudiler, genellikle zorunlu askerliğe karşı çıkarak dini eğitimlerine odaklanmayı tercih ediyorlar. Bu nedenle, dini okullarda eğitim gören Harediler askerlik hizmetinden muaf tutuluyorlar. Ancak bu durum toplumsal gerilimlere neden oluyor ve tartışmaları beraberinde getiriyor.

İsrail’de Haredi Yahudilerin askere alınması konusu tüm toplumu ilgilendiren bir mesele haline gelmiş durumda. Ülke, Haredi Yahudilerin askere gitmesi konusunda uzlaşmaya varmak için çaba sarf ediyor ancak bu konuda hala net bir çözüm bulunamamış durumda.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.