DOLAR 34,2293 -0.07%
EURO 37,3074 -0.25%
ALTIN 2.931,890,51
BITCOIN 22862051,10%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail’den Lübnan’a Sert Açıklama

İsrail’den Lübnan’a Sert Açıklama

ABONE OL
Eylül 26, 2024 18:10
İsrail’den Lübnan’a Sert Açıklama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Katz: “Ateşkes Olmayacak, Savaş Devam Edecek”

İsrail Dışişleri Bakanı Katz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Lübnan’da bir ateşkes olmayacağını belirterek, terör örgütü Hizbullah’a karşı verdikleri mücadeleye devam edeceklerini vurguladı. Katz, kuzey sakinlerinin evlerine güvenli dönüşü sağlanana kadar savaşacaklarını ifade etti.

Ateşkes Girişimine Batı’dan Tepki

ABD ve Fransa’nın başını çektiği Batı ülkeleri, Lübnan’da ateşkes çağrısında bulunmuş, ancak İsrail’in bu çağrıya yanıt vermediği ortaya çıkmıştı. Bir diplomat, Katz’ın açıklamalarını “müzakerelere zarar vermek için açık bir girişim” olarak değerlendirdi.

Ölü ve Yaralı Sayısı Artıyor

İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırıları sonucunda şiddetlenen çatışmalarda 657 kişi hayatını kaybetti. Lübnan makamlarına göre, hava saldırıları nedeniyle 677 kişi de yaralandı. Ülke içinde 150 bine yakın kişinin yerinden olduğu belirtilirken, göç dalgasının devam ettiği bildirildi.

Uluslararası Arenada Ateşkes Çağrıları

ABD ve Fransa öncülüğünde 21 günlük acil ateşkes çağrısı yapılan İsrail-Lübnan çatışmalarında, tarafların diplomatik yollarla çözüm bulması istenmişti. Ancak İsrail Başbakanı Netanyahu, geçici ateşkes çağrısına yanıt vermediğini ve ordusuna saldırılarına devam etme talimatı verdiğini açıkladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.