DOLAR 32,2234 -0.11%
EURO 34,9331 0.17%
ALTIN 2.445,790,57
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki Saldırıları Sonucu Binlerce Çocuk Hayatını Kaybetti
  • Haber Ab
  • Dünya
  • İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki Saldırıları Sonucu Binlerce Çocuk Hayatını Kaybetti

İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki Saldırıları Sonucu Binlerce Çocuk Hayatını Kaybetti

ABONE OL
Nisan 28, 2024 18:19
İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki Saldırıları Sonucu Binlerce Çocuk Hayatını Kaybetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail’in Gazze’ye Son Saldırılarında 8 Çocuk Hayatını Kaybetti

İsrail’in Gazze Şeridi’nde devam eden saldırılarında dün Refah kenti ve Nusayrat Mülteci Kampı’na düzenlediği hava saldırısında 8’i çocuk 15 Filistinli hayatını kaybetti. Sivil savunma ekipleri, saldırıda hayatını kaybedenlerin neredeyse tamamının çocuk olduğunu bildirdi.

14 Bin 800 Çocuk İsrail Saldırılarında Hayatını Kaybetti

Gazze’deki Hükümet Basın Ofisi Müdürü İsmail es-Sevabite, İsrail’in 7 ayda 14 bin 800’ü çocuk olmak üzere 34 binden fazla Filistinliyi öldürdüğünü açıkladı. Yaklaşık 17 bin çocuğun anne ya da babasını kaybettiği Gazze’de, 120 bin bebeğin ise süt ve gıdaya ihtiyacı olduğu belirtildi.

Uluslararası Topluma Çocuklar İçin Yardım Çağrısı

Basın Ofisi Müdürü Sevabite, uluslararası topluma ve Birleşmiş Milletler kuruluşlarına çağrı yaparak, çocuklara insanca bir yaşam sağlanması ve açlıktan kurtarılması için yardım çağrısında bulundu. Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Örgütü Başkanı Rami Abdu ise İsrail’in çocuklara karşı savaş suçu işlediğini belirtti.

BM: Her 10 Dakikada Bir Çocuk Gazze’de Hayatını Kaybediyor

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’nın verilerine göre, Gazze’de her 10 dakikada bir çocuğun hayatını kaybettiği ve çok sayıda çocuğun yaralandığı belirtildi. BM, acil bir ateşkesin kalan umut olduğunu vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.