DOLAR 34,2248 0.09%
EURO 37,2461 0.06%
ALTIN 2.925,84-0,02
BITCOIN 22921321,40%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail’in Gazze’de Yarattığı İnsani Trajedi: Mezarlar Sokak Ortalarında
  • Haber Ab
  • Dünya
  • İsrail’in Gazze’de Yarattığı İnsani Trajedi: Mezarlar Sokak Ortalarında

İsrail’in Gazze’de Yarattığı İnsani Trajedi: Mezarlar Sokak Ortalarında

ABONE OL
Ekim 7, 2024 18:09
İsrail’in Gazze’de Yarattığı İnsani Trajedi: Mezarlar Sokak Ortalarında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazze’de Aileler Mezarlarını Sokak ve Kaldırımlara Gömmek Zorunda Kalıyor

Gazze Şeridi’nde yaşanan insani trajedinin sembolü haline gelen olaylardan biri de İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana sürdürdüğü soykırımın sonucunda pek çok ailenin ölülerini sokak ortalarına, evlerinin avlularına ve oyun alanlarına gömmek zorunda kalması. Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi’nin verilerine göre, bu süreçte 120’den fazla rastgele toplu mezar oluşturuldu.

Gerçek Mezarlıklara Ulaşamayan Ailelerin Acı Hikayeleri

İsrail’in bombardımanı sonucu sevdiklerini gerçek mezarlıklara defnedemeyen ailelerin hikayeleri yürek burkuyor. Gazze Şeridi’ndeki bir kadın, eşini ve kayınbiraderini evlerinin arkasındaki futbol sahasına defnetmek zorunda kaldıklarını dile getiriyor. Devam eden bombardımanlar ve yıkım nedeniyle gerçek mezarlıklara ulaşamayan aileler, sevdiklerini insan onuruna yakışır bir şekilde toprağa verememenin acısını yaşıyor.

İnsanlar Temel İhtiyaçlarını Karşılamakta Güçlük Çekiyor

Şeyh Rıdvan Mahallesi’ndeki Tevhid Stadyumu, İsrail’in saldırıları nedeniyle geçici bir mezarlık haline geldi. Ancak burada defnedilen cenazelerin bir kısmı hala resmi mezarlıklara taşınamıyor. Toplum, temel ihtiyaçlarını karşılamakta bile güçlük çekerken cenazelerin taşınması da büyük maliyetler ve uzman ekipler gerektiriyor.

İnsani Dramın Bir Parçası: Başıboş Köpekler ve Mezarlar

Beyt Hanun’dan Cibaliya Mülteci Kampı’na göç etmek zorunda kalan aileler, sevdiklerini tarım arazilerine defnetmek durumunda kalıyor. Ancak sokaklardaki mezarlar, başıboş köpeklerin saldırısına uğruyor. Bu durum, yaşanan insani trajedinin boyutlarını bir kez daha gözler önüne seriyor.

Gazze’de yaşanan bu acı dolu süreç, İsrail’in uyguladığı soykırım politikalarının vahşetini ve insanlık dışı yönünü bir kez daha gözler önüne seriyor. Umuyoruz ki barış ve adalet en kısa sürede sağlanır ve Gazze’deki aileler sevdiklerini insanca bir şekilde toprağa verebilme fırsatına kavuşur.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.