DOLAR 34,2329 -0.06%
EURO 37,3172 -0.24%
ALTIN 2.931,860,51
BITCOIN 22929891,63%
İstanbul
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail’in Lübnan Saldırıları Lübnan Halkını Derinden Etkiledi
  • Haber Ab
  • Dünya
  • İsrail’in Lübnan Saldırıları Lübnan Halkını Derinden Etkiledi

İsrail’in Lübnan Saldırıları Lübnan Halkını Derinden Etkiledi

ABONE OL
Ekim 3, 2024 18:09
İsrail’in Lübnan Saldırıları Lübnan Halkını Derinden Etkiledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Lübnan’daki Durumun Vahameti

Uluslararası yardım kuruluşu yetkilisi Clements, Lübnan’da artan şiddetin, zaten zor durumda olan halkın yaşamını daha da olumsuz etkilediğini belirtti. Şiddet olayları sonucunda 128 binden fazla kişinin Suriye’ye güvenlik arayışıyla geçtiği ifade edildi. İhtiyaçların her geçen gün arttığına dikkat çekildi.

Ölü ve Yaralı Sayısındaki Artış

İsrail’in Lübnan’da gerçekleştirdiği saldırılarda şiddetin artması sonucunda 8 Ekim 2023 tarihinden bu yana Hizbullah ile kontrollü çatışmalar devam ediyor. İsrail ordusu, 23 Eylül’de Lübnan’ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Bu saldırılarda Hizbullah’ın kullandığı iletişim cihazlarının hedef alındığı belirtiliyor.

Lübnan makamlarına göre, 17 Eylül’den bu yana çocukları da içeren toplam 1374 kişi hayatını kaybetti. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi öldürüldü. İsrail’e karşı roket ve füze saldırıları gerçekleştiren Hizbullah, çoğunlukla ordu üslerini hedef aldı.

Yerinden Edilenlerin Sayısı ve Göç

İsrail bombardımanı sonucunda Lübnan içerisinde yüz binlerce kişinin yerinden olduğu belirtiliyor. Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut’a ve kuzeye doğru büyük bir göç dalgası yaşanıyor. Suriye’ye ise on binlerce kişinin göç ettiği biliniyor. Bu süreçte Lübnan halkı, şiddetin ve savaşın yıkıcı etkileriyle mücadele etmeye devam ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.