DOLAR 34,2248 0.09%
EURO 37,2461 0.06%
ALTIN 2.925,84-0,02
BITCOIN 22921321,40%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail’in Lübnan’a Yönelik Hava Saldırıları Devam Ediyor
  • Haber Ab
  • Dünya
  • İsrail’in Lübnan’a Yönelik Hava Saldırıları Devam Ediyor

İsrail’in Lübnan’a Yönelik Hava Saldırıları Devam Ediyor

ABONE OL
Eylül 27, 2024 18:07
İsrail’in Lübnan’a Yönelik Hava Saldırıları Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail Hava Saldırıları Güney Bölgelerde Artıyor

Lübnan resmi ajansı NNA’da yer alan habere göre, İsrail savaş uçaklarının güney bölgelerine yönelik bombardımanı artarak devam ediyor. Güneydeki Şeba bölgesinde bir evin hedef alınması sonucunda aynı aileden 9 kişinin yaşamını yitirdiği belirtiliyor. Ayrıca, Burc Rehhal bölgesinde metruk bir evin bombalandığı ve çevresindeki yapıların zarar gördüğü bildirildi.

Çok Sayıda Ölü ve Yaralı

İsrail’in Deyr Kanun en-Nehr, El-Halusiye, Debal, El-Bazuriye, Şehabiye, El-Abasiye, Kadmus, Cel el-Bahr ve Sur kentinin doğusunda düzenlediği hava saldırılarında çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı haberde yer aldı. Bu saldırılar sonucunda güneyden başkent Beyrut ve diğer güvenli bölgelere göç dalgasının sürdüğü vurgulandı.

Ölü ve Yaralı Sayısı Artıyor

İsrail’in Lübnan’a yönelik şiddetlenen saldırılarında 748 kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken, ülke içerisinde yaklaşık 150 bin kişinin yerinden olduğu açıklandı. Hizbullah ise İsrail ordusunun güney ve doğu bölgelerine yönelik bombardımanına füzeli saldırılarla karşılık veriyor.

Bekaa ve Baalbek Bölgelerine Yüzlerce Hava Saldırısı

Hizbullah ile devam eden çatışmalara rağmen İsrail ordusunun 23 Eylül’den bu yana Lübnan’ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenlediği ifade edildi. İsrail tarafından çoğunlukla ordu üslerini hedef alan saldırılar sonucunda büyük hasar yaşanmadığı belirtiliyor. Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgasının devam ederken, Suriye’ye göç edenlerin de olduğu bilgisi paylaşıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.