DOLAR 34,2268 0.11%
EURO 37,3352 0.24%
ALTIN 2.928,840,08
BITCOIN 22861900,75%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İstanbul Müzik Festivali 2022: Kökler Temasıyla Müzik Dolu Günler
  • Haber Ab
  • Magazin
  • İstanbul Müzik Festivali 2022: Kökler Temasıyla Müzik Dolu Günler

İstanbul Müzik Festivali 2022: Kökler Temasıyla Müzik Dolu Günler

ABONE OL
Ağustos 15, 2024 23:08
İstanbul Müzik Festivali 2022: Kökler Temasıyla Müzik Dolu Günler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Müzik Festivali 21 Mayıs-12 Haziran Tarihleri Arasında

İstanbul Müzik Festivali, klasik müzik tutkunlarını 21 Mayıs-12 Haziran tarihleri arasında ağırlamaya hazırlanıyor. İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Borusan Holding sponsorluğunda düzenlenecek festival, şehrin en özel konser mekanlarında gerçekleşecek 25 konserde dünyaca ünlü orkestraları ve solistleri ağırlayacak.

Festivalde Renkli Bir Program

Festival, ‘Kökler’ temasıyla coğrafyamızın kültür ve tarihi zenginliğini müzik aracılığıyla yansıtmayı amaçlarken, Türkiye ve Yunanistan arasındaki mübadeleyi iki özel eserle anacak. Ayrıca Macaristan ve Hollanda ile ilişkilerin 100. yılını kutlayan ‘Kültür Yılları’ etkinliklerine de ev sahipliği yapacak. Program, klasik müziği farklı türlerle bir araya getiren özel projelerin yanı sıra yıldız solistler ve prestijli orkestraları da içerecek.

Özel Projeler ve Genç Yetenekler

TSKB’nin desteğiyle devam eden Yarının Kadın Yıldızları serisi, genç kadın müzisyenlere eğitim ve performans imkanları sunacak. Mercedes-Benz sponsorluğunda gerçekleşen ücretsiz Hafta Sonu Klasikleri ise müzikseverleri, aileleri ve çocukları parklara davet edecek.

Festival Mekanları

Festival, Kapalıçarşı’dan St. Antuan Kilisesi’ne, Fransız Sarayı’ndan İstanbul Modern Müzesi ve Deniz Müzesi’ne uzanan mekanlarda gerçekleşecek. İstanbul Müzik Festivali Direktörü Efruz Çakırkaya, festivalin izleyicileri şehrin ve toprakların zengin müzik tarihinde unutulmaz bir yolculuğa çıkaracağını belirtti.

Kültür ve Sanatın Köklenmesi

Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeynep Hamedi, kültür ve sanatın topraklarda kök salmasının değerli olduğuna vurgu yaparak, festivalin önemine dikkat çekti. İstanbul Müzik Festivali, klasik müzikseverlere unutulmaz ve dopdolu günler vaat ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.