DOLAR 34,2248 0.09%
EURO 37,2461 0.06%
ALTIN 2.925,84-0,02
BITCOIN 22921321,40%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İstanbul Sarıyer’de Plan Değişikliği Tartışması
  • Haber Ab
  • Gündem
  • İstanbul Sarıyer’de Plan Değişikliği Tartışması

İstanbul Sarıyer’de Plan Değişikliği Tartışması

ABONE OL
Eylül 28, 2024 21:10
İstanbul Sarıyer’de Plan Değişikliği Tartışması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sarıyer’de Eğitim Alanı Plan Değişikliği

Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve ilçe müftülüğü, İstinye’de bulunan doğal sit alanına, 20 bin metrekarelik hazine arazisine imam hatip lisesi ve yurt yapılabilmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne başvurdu. İBB Meclisi’nde parselin fonksiyonu değiştirilerek, imam hatip lisesi, yurt ve uygulama mescidi yapılabilmesine olanak tanındı.

Anaokulu ve İlkokul İhtiyacı

Darüşşafaka Mahallesi sakinleri, planlara itiraz ederek, Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği’nde belirtilen 500 metrelik mesafe kuralına uymadığına dikkat çekti. Yeşil alana yoğun yapılaşmanın doğal yapının bozulmasına neden olacağı endişesiyle plan değişikliğine karşı çıktılar.

İtirazların Kabul Edilmesi

İtirazlar İBB Meclisi’nde CHP’li üyelerin çoğunluk oylarıyla kabul edildi. Parsel tekrar “eğitim tesisi alanı” statüsüne dönüştürüldü ve imam hatip lisesi yapımı için verilen fonksiyon iptal edildi. Bu karar, AKP’li üyelerin “hayır” oylarına karşın kabul edildi.

Bu gelişmelerle birlikte, Sarıyer’de plan değişikliği tartışmaları devam etmekte ve halkın eğitim alanlarına ve doğal çevreye olan hassasiyeti ön plana çıkmaktadır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.