DOLAR 32,3427 0.17%
EURO 35,2113 0.05%
ALTIN 2.246,280,14
BITCOIN 2131364-2,84%
İstanbul
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İYİ Parti Milletvekili Çelik MEİGDER’i ziyaret etti
  • Haber Ab
  • Gündem
  • İYİ Parti Milletvekili Çelik MEİGDER’i ziyaret etti

İYİ Parti Milletvekili Çelik MEİGDER’i ziyaret etti

ABONE OL
Nisan 27, 2022 13:27
İYİ Parti Milletvekili Çelik MEİGDER’i ziyaret etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik, Mersin İnternet Gazeteciler Cemiyeti (MEİGDER)’i ziyaret etti. Behiç Çelik,  Cemiyet Başkanı A. Vahap Şehitoğlu ve gazetecilerle günün siyaseti üzerine bilgi alışverişinde bulundu.

Mersin Milletvekili Çelik, gazetecilere yaptığı konuşmada, Kürt sorunlarına değinerek, Kürtlere , emperyalistlerin değil Türklerin salip çıkması gerektiğini vurguladı. Erken seçim kararı için iktidarın milletvekillerinin sayısının yetmediğine işaret eden Çelek: ” Bunların bizi yada CHP veya HDP ile masaya oturup anlaşması lazım. Tek başlarına seçim kararı almalarına milletvekili sayıları yetmiyor. Ancak AK Parti ve MHP yapılacak genel seçimi bozmak için şimdiden uğraş veriyorlar.  HDP’yi kapatıp, darmadağın ederler, ‘Kürtler ortada kalır. 6-7 milyon oy bize kalır’ düşünüyorlar.  İrili ufaklı partileri de seçime sokmamak için uğraşıyorlar” diye konuştu.

Terörist Başı Abdullah Öcalan’ın PKK içinde tam hakimiyeti olmadığını ifade eden Mersin Milletvekili Behiç Çelik şöyle konuştu:

“PKK içerisinde Apo herkesi kontrol edemiyor. Hakimiyeti zayıfladı. PKK içinde Cemil Bayık gurubu, Demirtaş gurubu var. Hatta Öcalan Demirtaş’ı öldürmeyi de düşünüyor. Milliyetçiler olarak bizlerin her şeyi görmesi lazım.

Bizim 8 binin üzerinde şehidimiz var. Askerlerimizin  öldürdüğü 20 bin PKK’lı var. PKK’nın bizzat kendisinin öldürdüğü, katlettiği 30 bine yakın da Kürt var.  Kürt Milliyetçilerinin de yanlışı oldu.  Bizlerinde yanlışı oldu. Seçime giren ve başkanları görevden aldık. İçeri attık.  PKK’lıların dışında ki Kürtlerle artık oturup helalleşmeliyiz.

Türkler anti-emperyalist duruşla Kürtlere sahip çıkmalı…”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.