DOLAR 34,2248 0.09%
EURO 37,2461 0.06%
ALTIN 2.925,84-0,02
BITCOIN 22921321,40%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kangal Köpekleri ve İklim Değişikliği

Kangal Köpekleri ve İklim Değişikliği

ABONE OL
Ağustos 4, 2024 23:09
Kangal Köpekleri ve İklim Değişikliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İklim Değişikliği ve Kangal Köpekleri

Dünyada ve Türkiye’de yaşanan iklim değişikliği, Sivas’ın meşhur Kangal köpeklerini olumsuz yönde etkiliyor. Bu durum, Kangal köpeklerinin eşleşme ve doğum süreçlerini etkileyerek doğal döngülerini bozuyor.

Kangal Köpeklerinde Eşleşme Süreci

Kangal köpekleri genellikle senede 2 defa eşleşir ve doğum yapar. Bu eşleşme süreci genellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında gerçekleşir. Ancak, iklim değişikliği nedeniyle bu doğal döngü bozulabiliyor.

Uzman Görüşleri

Sivas Doğal Irk Kangal Köpeği Sevenler ve Koruyanlar Derneği Başkanı Orhan Yalçınkaya, bu durumu şu şekilde açıklıyor: “Bu yıl iklimin sıcak gitmesi ve kar yağmaması nedeniyle Kangal köpeklerinin hormonal dengeleri eşleşmeye müsait olmadı. Dolayısıyla eşleşme süreleri uzadı. Normalde 15 gün içinde doğum yapmaları gereken Kangallar, hala eşleşme aşamasına gelmedi. Bu durum, köpeklerin hormonal dengelerinin oturmadığını ve iklimsel faktörlerden etkilendiğini gösteriyor. Bu yıl Kangal köpeklerinin sadece 1 kez doğum yapabileceği görünüyor.”

İklim değişikliğinin Kangal köpeklerini etkilemesi, doğal yaşam döngüsünde bozulmalara neden olabiliyor. Bu durum, türlerin hayatta kalma mücadelesini daha da zorlaştırıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.