DOLAR 32,2247 -0.18%
EURO 34,7843 -0.14%
ALTIN 2.428,930,18
BITCOIN %
İstanbul
12°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kars’taki Aygır Gölü İlkbaharla Birlikte Görüntülendi
  • Haber Ab
  • Magazin
  • Kars’taki Aygır Gölü İlkbaharla Birlikte Görüntülendi

Kars’taki Aygır Gölü İlkbaharla Birlikte Görüntülendi

ABONE OL
Nisan 28, 2024 23:09
Kars’taki Aygır Gölü İlkbaharla Birlikte Görüntülendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kars’ın Susuz İlçesi’ndeki Aygır Gölü Buzlarla Kaplandı

Türkiye’nin kışın en uzun ve zorlu geçen illerinden biri olan Kars’ta, Çıldır Gölü’nün ardından bulunan Susuz ilçesinde yer alan Aygır Gölü, 2 bin 300 rakımda volkanik kayaçlar üzerinde bulunmaktadır. Her yıl tamamen buzla kaplanan bu göl, Eskimo usulü balık avcılığının yapıldığı nadir noktalardan biridir.

Aygır Gölü’nün Buzları Geç Erimeye Başladı

Yüksek rakımda bulunan Aygır Gölü’ndeki buzlar, diğer göllere nazaran daha geç erimektedir. Ancak ilkbaharın gelmesiyle birlikte havaların ısınmasıyla buzlar erimeye başladı. Bu durum, gölde su seviyesinin yükselmesine de neden oldu.

Drone ile Görüntülendi

Karların erimesiyle birlikte Aygır Gölü’nde su seviyesinin yükselmesi, bölgede dikkat çeken bir manzara oluşturdu. Bu doğal güzellik, dron ile havadan görüntülendi ve etkileyici manzaralar ortaya çıktı. Kars’ın soğuk ve karlı kış mevsiminden sonra Aygır Gölü’nün buzlarının erimesiyle doğanın canlanması, bölge halkı ve ziyaretçiler tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.