Devam Eden Denetimler Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında sektör bazlı saha denetimleri devam ediyor. Mobilya sektörüne odaklanan denetimler, ülke genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştiriliyor. Denetim Yapılan Şehirler ve Sektörler İstanbul’da MODOKO ve MASKO gibi bölgeler ile Ankara’da Siteler gibi yoğun üretim yapılan 29 kentte faaliyet gösteren mobilya imalatçıları ve ilişkili…
Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında sektör bazlı saha denetimleri devam ediyor. Mobilya sektörüne odaklanan denetimler, ülke genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştiriliyor.
İstanbul’da MODOKO ve MASKO gibi bölgeler ile Ankara’da Siteler gibi yoğun üretim yapılan 29 kentte faaliyet gösteren mobilya imalatçıları ve ilişkili sektörler saha denetimine tabi tutuldu. Mobilyanın üretim zincirinde yer alan ağaç ve orman ürünleri satıcılarından, fason iş yapanlara; kumaş ve sünger temin edenlerden, mobilya satışı yapan işletmelere kadar geniş bir yelpazede denetimler gerçekleştirildi.
Yapılan denetimlerde, **17 bin 258 mükellef** kontrol edildi ve yaklaşık **53 milyon lira** suistimal cezası kesildi. **42,3 milyon lira** hasılatın kayıt dışı bırakıldığı tespit edilirken, **61 mükellef**te KDV oranı uyumsuzluğu ortaya çıktı. Ayrıca, **4 bin 727 mükellef**in başka bir IBAN kullanarak tahsilat yaptığı ve **52 işçinin** kayıt dışı çalıştığı belirlendi.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, denetimlerin devam edeceğini ve kayıt dışı faaliyetlerle mücadelenin artarak süreceğini belirtti. Şimşek, “Çok kazanandan ve kayıt dışı olandan vergi almak için gereken her şeyi yapacağız. Denetimlerimiz, sektörlerde kayıt dışı faaliyet gösterenlere odaklanıyor.” açıklamasında bulundu.
Bu doğrultuda, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında mobilya sektöründe gerçekleştirdiği denetimlerin sürdürülerek, vergide adalet ve etkinliğin sağlanması hedefleniyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]