DOLAR 34,2248 0.09%
EURO 37,2461 0.06%
ALTIN 2.925,84-0,02
BITCOIN 22921321,40%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kore Devlet Başkanı Yoon’un Birleşik Kore Vizyonu
  • Haber Ab
  • Dünya
  • Kore Devlet Başkanı Yoon’un Birleşik Kore Vizyonu

Kore Devlet Başkanı Yoon’un Birleşik Kore Vizyonu

ABONE OL
Ekim 9, 2024 18:07
Kore Devlet Başkanı Yoon’un Birleşik Kore Vizyonu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon, Singapur’da “Birleşik Kore” Vizyonunu Anlattı

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon, Singapur ziyareti sırasında düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, Kuzey Kore ile Güney Kore’nin birleşmesini amaçlayan “birleşik Kore” vizyonunu ortaya koydu.

Birleşik Kore’nin Bölgesel Barışa ve İstikrara Etkisi

Yoon, “Birleşik ve nükleer silahlardan arındırılmış Kore Yarımadası’nın” Hint-Pasifik bölgesindeki barış ve istikrara katkı sağlayacağını vurgulayarak, bu birleşmenin bölgedeki seyrüsefer güvenliğini artıracağını belirtti.

Nükleer Tehditlerin Ortadan Kaldırılması ve Barış Çabaları

Devlet Başkanı Yoon, Kuzey Kore’nin nükleer tehditlerinin ortadan kalkmasının uluslararası nükleer silahların yayılmasını önleme rejimini güçlendireceğini ifade ederek, bölge içinde ve bölgeler arasında barış ve güvenin tesis edilmesine yönelik çabaları artıracağını belirtti.

Birleşik Kore’nin Etkileri ve Taahhütler

Yoon, birleşik Kore’nin Hint-Pasifik’teki ekonomik kalkınma, eğitim, ulaşım altyapısı gibi alanlardaki gelişmelerde etkili olacağını belirterek, bölgedeki çok taraflı serbest ticaretin yeniden canlandırılması taahhüdünde bulundu.

İnsan Hakları ve Yoksullukla Mücadele

Devlet Başkanı Yoon, birleşmenin “yoksulluk ve zulümden muzdarip” 26 milyon Kuzey Koreli için “nimet” olacağını ve insan haklarını teşvik edeceğini vurgulayarak, Kore Yarımadası’nda özgür ve demokratik bir ulusun kurulmasıyla bölgenin tam özgürlüğe kavuşacağını ifade etmişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.