DOLAR 32,4695 0.07%
EURO 34,8983 0.39%
ALTIN 2.432,53-0,24
BITCOIN 2027088-2,39%
İstanbul
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KOSGEB, Kadın Girişimcilere Destek Vermeye Devam Ediyor
  • Haber Ab
  • Ekonomi
  • KOSGEB, Kadın Girişimcilere Destek Vermeye Devam Ediyor

KOSGEB, Kadın Girişimcilere Destek Vermeye Devam Ediyor

ABONE OL
Mart 8, 2024 20:04
KOSGEB, Kadın Girişimcilere Destek Vermeye Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KOSGEB, Kadın Girişimcilere Destek Sağlıyor

KOSGEB Başkanlığı, kadın girişimcilere yönelik destek ve eğitimlerini sürdürmekte ve girişimcilere ek destek sağlamaktadır.

Kadınlara Verilen Destekler

KOSGEB, “İleri ve Geleneksel Girişimci Destekleri” kapsamında kadınlara belirlenen destek tutarlarına ilave **5 bin lira** katkı sağlamaktadır. Ayrıca, **İşletme Geliştirme Destek Programı-Nitelikli Personel İstihdam Desteği** ile kadın istihdamını artırmayı hedeflemektedir. Bu program kapsamında istihdam edilen kadınlar için destek oranına ilave **%20** eklenmektedir.

KOBİ Finansman Destek Programı

KOSGEB **KOBİ Finansman Destek Programı** kapsamında işletme ve makine teçhizat kredilerinde üst limit **50 bin lira** olup, bu limit girişimcinin kadın olması durumunda **70 bin liraya** yükseltilmektedir.

Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi

Kadınların kendi imkanlarıyla gelir elde etmeleri, iş gücüne kazandırılmaları ve girişimcilik kültürünün geliştirilmesi amacıyla 81 ilde kadın girişimciliği tanıtılmakta, teşvik edilmekte ve desteklenmektedir.

Gelecek Hedefler ve Ödüller

KOSGEB’in hedefi, girişimcilik destekleri içindeki payı **%26,5’e** çıkarmak ve bu yıl **8 bin 250** kadın girişimciye destek sağlamaktır. Ayrıca, kadın girişimcilerin farkındalığını artırmak amacıyla **”Yılın Kadın Girişimcisi Ödülü”** de her yıl verilmektedir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.