DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kripto Firarisi Do Kwon Karadağ’da Serbest Bırakıldı
  • Haber Ab
  • Ekonomi
  • Kripto Firarisi Do Kwon Karadağ’da Serbest Bırakıldı

Kripto Firarisi Do Kwon Karadağ’da Serbest Bırakıldı

ABONE OL
Mart 24, 2024 20:05
Kripto Firarisi Do Kwon Karadağ’da Serbest Bırakıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kripto Girişimcisi Do Kwon’un Karadağ’da Serbest Bırakılması

Güney Koreli kripto firarisi Do Kwon, ABD ve Güney Kore’den gelen iade talepleri görüşülürken dün erken saatlerde Karadağ’daki cezaevinden serbest bırakıldı. Kwon’un avukatı Goran Rodic, müvekkilinin serbest bırakıldığını doğruladı.

Kwon’un Durumu ve Serbest Bırakılma Süreci

Kwon’un pasaportu ülkeyi terk etmesini engellemek için alıkonulduğu belirtilirken, cezaevi müdürü Darko Vukcevic, Kwon’un sahte belgelerle seyahat etmek suçundan aldığı cezasının sona ermesi nedeniyle serbest bırakıldığını açıkladı. Vukcevic, Kwon’un yabancı uyruklu olması nedeniyle yabancılar polis müdürlüğüne götürüldüğünü ve durumunun onlarca ilgileneceğini ekledi.

İade Kararı ve Askıya Alınması

Yerel mahkemenin önceki kararıyla Kwon’un Güney Kore’ye iadesine karar verilmiş ancak Karadağ Yüksek Mahkemesi bu kararı askıya almıştı. Bu durum, Terraform Labs kurucu ortağının kendi ülkesine iadesini engellemiş oldu. İadeyle ilgili nihai karar, mahkemenin yapacağı yeni müzakereler sonrasında belirlenecek.

Kripto Skandalı ve Suçlamalar

2022 yılında yaşanan TerraUSD ve Luna çöküşüyle ilgili, ABD’nin “Terra Luna” ve “TerraUSD” kripto para birimlerinin geliştiricisi Do Kwon ve şirketi Terraform Labs’ı “milyarlarca dolarlık kripto varlık menkul kıymetleri dolandırıcılığı planlamakla” suçladığı biliniyor. Güney Kore’de de benzer suçlamalarla karşı karşıya kalan Kwon, Karadağ’da yaşanan bu süreçle uluslararası gündemde yerini koruyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.