DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kültür ve Turizm Bakanı: Fransa’da Yakalanan 8.659 Eser Türkiye’ye İade Edilecek
  • Haber Ab
  • Magazin
  • Kültür ve Turizm Bakanı: Fransa’da Yakalanan 8.659 Eser Türkiye’ye İade Edilecek

Kültür ve Turizm Bakanı: Fransa’da Yakalanan 8.659 Eser Türkiye’ye İade Edilecek

ABONE OL
Mart 16, 2024 23:03
Kültür ve Turizm Bakanı: Fransa’da Yakalanan 8.659 Eser Türkiye’ye İade Edilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kaçakçılıkla Mücadelede Önemli Adım

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Fransa’da yakalanan 8 bin 659 eserin Türkiye’ye iade edileceğini açıkladı. Bakan Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları belirtti:

Anadolu Kökenli Eserlerin İadesi

“Her şey Avusturya’da bir müzayede firmasında satışa çıkan Anadolu kökenli çok sayıda sikkenin Kaçakçılıkla Mücadele Daire Başkanlığımızca 2019 yılında tespit edilmesiyle başladı. Avusturya’da başlatılan inceleme Fransa’ya bağlandı. Fransız kolluk kuvvetleri ülkemizden yasa dışı yollarla yurt dışına çıkarılan bu eserleri pazarlayan kişilere karşı geniş kapsamlı ve örnek bir soruşturma başlattı.”

Uluslararası İş Birliği ve Operasyonlar

“Bu sırada Türk Polisi tarafından gerçekleştirilen ve dünyada büyük yankı uyandıran Anadolu ve Miras Operasyonu ile bu eserleri kaçıran suç şebekesinin Türkiye ayağı çökertildi. Fransız Gümrük ve İstihbarat Birimi tarafından aralarında sikke ve yazıtların da bulunduğu 8 bin 659 eser yakalandı.”

Teşekkürler

“Başta Fransa Gümrük ve İstihbarat Birimi ile diğer ülke yetkililerine, Türk Polisi ve ilgili bakanlıklara teşekkür ediyorum. Tüm bu çabaların sonucunda eserlerin Türkiye’ye iade edilmesi için gerekli adımlar atılacak.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.