DOLAR 34,2248 0.09%
EURO 37,2461 0.06%
ALTIN 2.925,84-0,02
BITCOIN 22921321,40%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Lübnan’da İsrail’in Saldırıları Sonucu Oluşan İnsani Kriz
  • Haber Ab
  • Dünya
  • Lübnan’da İsrail’in Saldırıları Sonucu Oluşan İnsani Kriz

Lübnan’da İsrail’in Saldırıları Sonucu Oluşan İnsani Kriz

ABONE OL
Ekim 3, 2024 18:09
Lübnan’da İsrail’in Saldırıları Sonucu Oluşan İnsani Kriz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Lübnan’daki Durumun Vahameti Ortaya Çıktı

İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırıları sonucunda Lübnan’da yaşanan insani kriz gittikçe derinleşiyor. BM Lübnan Özel Koordinatörü Allan Clements, yaşanan şiddetin zaten zor durumda olan halkın yaşam koşullarını daha da kötüleştirdiğini belirtti. Clements’in verdiği bilgilere göre, **128 binden fazla kişi güvenlik arayışıyla Suriye’ye geçmek zorunda kaldı**.

Ölü Sayısı ve Hasar

İsrail ordusunun Hizbullah ile yaşadığı çatışmalar sonucunda Lübnan’da **1374 kişi hayatını kaybetti**. Çoğunluğu çocuk ve kadın olan bu ölümlerin yanı sıra, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah da İsrail hava saldırılarında hayatını kaybetti. İsrail’in Lübnan’a düzenlediği yüzlerce hava saldırısı sonucunda ülke genelinde büyük bir hasar meydana geldi ve **yüz binlerce kişi yerinden oldu**.

Ülke İçi ve Uluslararası Göç Dalgaları

Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut’a ve kuzeye göç dalgası devam ederken, **on binlerce kişi Suriye’ye göç etmek zorunda kaldı**. Bu hava saldırıları ve çatışmalar sonucunda insanların yaşam alanları ciddi anlamda etkilenmiş durumda.

Lübnan’da artan şiddet, sadece can kayıplarına neden olmakla kalmıyor, aynı zamanda ülke genelindeki insani ihtiyaçları da her geçen gün arttırarak ciddi bir insanlık krizine dönüşüyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.