DOLAR 32,4032 -0.16%
EURO 34,8393 0.18%
ALTIN 2.439,700,06
BITCOIN %
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Marti: “İsrail’in Refah’a Yönelik Tehditleri En Büyük Endişemiz”
  • Haber Ab
  • Dünya
  • Marti: “İsrail’in Refah’a Yönelik Tehditleri En Büyük Endişemiz”

Marti: “İsrail’in Refah’a Yönelik Tehditleri En Büyük Endişemiz”

ABONE OL
Nisan 15, 2024 18:08
Marti: “İsrail’in Refah’a Yönelik Tehditleri En Büyük Endişemiz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milletvekilleriyle Görüşmede Marti’den Çarpıcı Açıklamalar

İspanya’nın Caceres kentinde Extremadura özerk yönetim parlamentosundaki milletvekilleriyle yapılan görüşmede **Marti**, İsrail’in Refah’a yönelik tehditlerinin en büyük endişesi olduğunu dile getirdi.

Refah’taki Durumun Vahameti

Marti, “İsrail eğer Refah’ı işgal ederse şimdikinden daha büyük bir katliam olur.” diyerek, Refah’taki çadırlardaki yaşam koşullarının sağlıksız olduğunu vurguladı. Mevcut durumda İsrail’in su kesintisi yapması ve kirli suyun kullanılmasının 300 binden fazla kişinin farklı sağlık sorunları yaşamasına neden olduğunu belirtti.

İnsani Kriz ve Acil Yardım İhtiyacı

Marti, “Şu an için bir ateşkes öngörülmüyor ve Gazze tamamen insani yardımlara bağlı durumda. Böyle büyük bir yıkım asla görülmedi. Gerek **Dünya Sağlık Örgütü** gerekse **Sınır Tanımayan Doktorlar**, hastanelerdeki ölümlerin arttığına dikkat çekiyor. Çocuklar başta olmak üzere ilaçsızlık ve açlık nedeniyle ölüyor.” şeklinde konuştu.

UNRWA ve Çocuk Mağduriyeti

UNRWA’nın bölgedeki tesislerinde mevcut durumda yaklaşık **1 milyon kişiyi** barındırdığını belirten Marti, çoğunluğunun kadın ve çocuk olduğunu ifade etti. “Dünyada en çok çocuk mağdurun olduğu bir savaşla karşı karşıyayız. Şimdiye kadar **14 bin 500 çocuğun öldürüldüğünü** ve 600 kadar gazeteci ile sivil toplum kuruluşu gönüllüsünün hayatını kaybettiğini” aktardı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.