DOLAR 34,2248 0.09%
EURO 37,2461 0.06%
ALTIN 2.925,84-0,02
BITCOIN 22921321,40%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Menteşe, Muğla’da Başlayan Orman Yangını Kontrol Altına Alınamıyor
  • Haber Ab
  • Gündem
  • Menteşe, Muğla’da Başlayan Orman Yangını Kontrol Altına Alınamıyor

Menteşe, Muğla’da Başlayan Orman Yangını Kontrol Altına Alınamıyor

ABONE OL
Ekim 2, 2024 21:10
Menteşe, Muğla’da Başlayan Orman Yangını Kontrol Altına Alınamıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazeller Mevkii’nde Başlayan Yangın Hızla Büyüyor

Muğla’nın merkez ilçesi Menteşe’ye bağlı Gazeller Mevkii’nde başlayan orman yangını, saat 12.25 sıralarında başlamıştı. Ancak **şiddetli rüzgarın etkisi** ile yangın hızla büyüyerek kontrol altına alınamıyor.

Denizli İl Sınırlarını Aşan Yangına Müdahale Başladı

Rüzgarın etkisiyle Denizli il sınırlarını aşan yangına müdahale için harekete geçildi. **İlk etapta 12 arazöz, 8 su ikmal aracı, 5 helikopter ve 6 uçak** bölgeye sevk edildi. Tarım arazilerinden başlayan ve ormana sıçrayan yangın bölgesine, **Muğla, Aydın ve Denizli’den** arazözler ve orman işçileri yönlendiriliyor.

Muğla’nın güzel doğasını tehdit eden bu yangına karşı yetkililerin tüm ekipleri seferber ettiği biliniyor. **Yangının kontrol altına alınması için gece boyunca süren yoğun çalışmalar devam ediyor.**

Bu tür doğal afetlerle mücadelede halkın da duyarlı olması ve yetkililerin uyarı ve talimatlarına harfiyen uyması büyük önem taşıyor. Son gelişmeler yakından takip edilmekte.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.