DOLAR 34,2248 0.09%
EURO 37,2461 0.06%
ALTIN 2.925,84-0,02
BITCOIN 22921321,40%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mısır İthalatındaki Gümrük Vergisi Yeniden Belirlendi
  • Haber Ab
  • Ekonomi
  • Mısır İthalatındaki Gümrük Vergisi Yeniden Belirlendi

Mısır İthalatındaki Gümrük Vergisi Yeniden Belirlendi

ABONE OL
Ekim 10, 2024 20:09
Mısır İthalatındaki Gümrük Vergisi Yeniden Belirlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mısır ithalatına ilişkin gümrük vergisi, yıl sonuna kadar geçerli olmak üzere yeniden düzenlendi. Ticaret Bakanlığı bu kararı, spekülatif fiyatların önlenmesi ve gıda arz güvenliğinin sağlanması amacıyla aldı.

Gümrük Vergisi Yeniden Belirlendi

Mısırın beyaz et, kanatlı hayvan yemi ve nişasta sektöründe önemli bir üretim girdisi olduğu belirtilen açıklamada, ülkemizde ve dünyada mısır rekoltesinde beklenen düşüş nedeniyle Ticaret Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nın iş birliği içinde çalıştığı vurgulandı.

Yeni Düzenleme ve Tarife Kontenjanı

Yapılan düzenlemeyle, mısır üreticilerinin zarar görmemesi ve arz-talep dengesinin sağlanması hedefleniyor. Yüzde 5 gümrük vergili tarife kontenjanı, yerli üretimin yetersiz kaldığı durumlarda 31 Aralık 2024’e kadar 1 milyon ton mısırın ithal edilmesine olanak tanıyacak.

Gelecek Dönem ve İthalat Politikaları

Ticaret Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı başta olmak üzere diğer kurumlarla iş birliği içinde piyasaları yakından takip ederek zamanında müdahale etmeyi sürdürecek. Bu doğrultuda, gümrük vergisi düzenlemeleri ve politikaları belirlenmeye devam edecek.

Bu gelişmelerle birlikte, mısır ithalatındaki gümrük vergisi yeniden belirlenerek sektördeki dengelerin korunması ve tüketicilerin korunması hedefleniyor. Ticaret Bakanlığı’nın piyasalardaki dalgalanmalara karşı aldığı tedbirler, sektörün geleceği ve ülke ekonomisinin istikrarı açısından önem taşıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.