DOLAR 32,3488 0.29%
EURO 35,1166 -0.09%
ALTIN 2.307,631,34
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

MVD akademi ilk mezunlarını verdi

MVD akademi ilk mezunlarını verdi

ABONE OL
Nisan 6, 2022 14:36
MVD akademi ilk mezunlarını verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sac işleme sektöründe 71 yıldır hizmet veren MVD Makine, nitelikli personel istihdamına katkı sağlamak adına kendi bünyesi içinde kurmuş olduğu MVD Akademi yi kurdu.

MVD Akademi ilk mezunlarını verdi.  Kurulduğu günden bu tarafa müşteri memnuniyetini ilke edinen MVD Makine, şeffaf yönetim anlayışı, nitelikli insan kaynağı ile doğru ve zamanında kaliteli çözümler sunarak hem yurtiçinde hem de yurtdışında aranılan firmalar arasında yer alıyor

“İstihdama katkı sağlayacağız”

MVD Makine Sahibi Mehmet Ali İnan, “Sürdürülebilir büyüme potansiyelini ileriye taşımak adına karşımıza çıkan en önemli problemlerden biri nitelikli personel istihdamı. MVD ailesi olarak bu yılın ortalarında MVD Akademi’yi kurarak şirketimizde ihtiyaç duyduğumuz işgücünü kendimiz eğitme sürecine yöneldik. Bu kapsamda, kendi bünyemize dâhil ettiğimiz teknik öğretmenimiz ve mühendislerimiz ile özellikle CNC Freze alanında 8 kursiyerimizin eğitimini tamamladı bu kursiyerlerimizden 5 öğrenci Bakanlık düzeyinde yapılan sınavdan başarılı olarak sertifikalarını aldılar. Sertifikasını alan öğrencilerimiz firmamız bünyesinde çalışmaya devam etmektedirler. Sınava tekrar hazırlanan diğer öğrencilerimiz aynı şekilde firmamız bünyesinde çalışmaya devam ediyor bir sonra ki sınavda inşallah onlarda sertifikaların alacaklar. Sınavdan başarılı olan öğrencilerimizi tebrik eder çalışma hayatlarında başarılar dilerim” diye konuştu.

“Nitelikli elemen yetiştirmeye devam edeceğiz”

İstihdama katkı sağlamak ve yetişmiş eleman ihtiyacını karşılamak adına MVD Atölyeye’ye  büyük önem verdiklerini dile getiren İnan, “Şuan sanayimizin başlıca sorunları arasında yetişmiş elaman ihtiyacı gelmektedir bu bağlamda kurduğumuz MVD atölyeden yetişen öğrencilerimizden çok güzel geri dönüşler aldık. Hem ülkemiz hem firmamız adına MVD atölyeyi daha da kapsamlı hale getirek geleceğin sanayicilerin yetiştirmek istiyoruz.  MVD atölyenin ilk öğrencileri sertifikaların aldılar ve başarılı bir şekilde çalışıyorlar. İstihdam açığını kapatmak nitelikli eleman yetiştirmek adına yeni kursiyerlerimizin kayıtları tamamlandı. Şuan da atölyemizde 3 ayrı grup derslerine başladı 1. Grubumuzda, 6  2. grubumuzda 9, 3. grubumuzda 5 olmak üzere şuan 20 kursiyerimiz ders almaya devam ediyor.  Kursiyerlerimiz yaklaşık 6 ay süren eğitim sürecinde hem pratik hem de teorik bilgiyi edinme ve deneyimleme fırsatı buluyorlar. Kursumuzda ilk 3 ay teorik 3 ayda pratik eğitim olmak üzere 6 ay ders alacaklar.  Kursiyerlerimizin eğitim sürecinde maaş ve sigortaları da şirketimiz tarafından yapıldı. Sektörde ilkleri kendine ilke edinen şirketimiz özellikle bu noktada kadın istihdamına önem vermekte olup CNC Freze operatörü yetiştirmektedir” şeklinde konuştu

“Herkes sevdiği işte başarılı olabilir”

MVD atölye’den mezun olan ve MVD atölyede CNC operatörü olarak çalışmaya başlayan ESRA helvacı, MVD Atölyenin başvurusun gördüm ve başvurmaya karar verdim “Bu işe sadece erkekler yapabilir gözüyle bakıyorlardı. Benim yapacağıma pek fazla inanmadılar. Çok çalıştım. Bu işi yapabileceğime inandım ve işimi severek yapıyorum Bir işi Ahmet yapıyorsa, Ayşe de yapabilir. Herkes sevdiği işte başarılı olabilir. İşimi gerçekten severek yapıyorum. İnanıyorum ki, ilerleyen zamanlarda daha iyi yerlerde olacağım” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.