DOLAR 34,2248 0.09%
EURO 37,2461 0.06%
ALTIN 2.925,84-0,02
BITCOIN 22921321,40%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Nebil Kavuk Kimdir? İsrail Ordusundan Yapılan Açıklama
  • Haber Ab
  • Dünya
  • Nebil Kavuk Kimdir? İsrail Ordusundan Yapılan Açıklama

Nebil Kavuk Kimdir? İsrail Ordusundan Yapılan Açıklama

ABONE OL
Eylül 29, 2024 18:08
Nebil Kavuk Kimdir? İsrail Ordusundan Yapılan Açıklama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail Ordusundan Yapılan Açıklama

İsrail ordusunun X hesabından yapılan açıklamaya göre, saldırı, İsrail Askeri İstihbarat Dairesi (AMAN) tarafından alınan hassas istihbaratla gerçekleştirildi. Açıklamada, Kavuk’un son günlere kadar İsrail aleyhinde terör eylemlerinin teşvik edilmesinde doğrudan yer aldığı öne sürülerek, **”İsrail ordusu, Hizbullah yöneticilerine saldırılar düzenleyerek onların tasfiyesini ve İsrail vatandaşlarını tehdit eden herkese karşı harekete geçmeyi sürdürüyor.”** ifadeleri kullanıldı.

Nebil Kavuk Kimdir?

Nebil Kavuk, 1964 yılında Lübnan’ın güneyindeki Nebatiye kentinde doğmuştur. İran’ın Kum kentinde 1982-1992 yıllarında dini eğitim alan Kavuk, daha önce bir süre Hizbullah’ın güney bölge sorumlusu görevinde bulunmuştur. Kavuk’un Hizbullah’ın Önleyici Güvenlik Birimi komutanı olarak görev yaptığı belirtilmektedir.

Hizbullah ve İsrail Arasındaki Gerginlik

Hizbullah’dan henüz resmi bir açıklama gelmemişken, İsrail ordusunun Hizbullah yöneticilerine yönelik saldırılarını sürdürme kararlılığı devam ediyor. Nebil Kavuk’un İsrail aleyhinde terör eylemlerini teşvik ettiği iddiaları, bölgedeki gerginliği artırabilir.

Bu gelişme, İsrail ve Hizbullah arasındaki gerilimin yüksek olduğu bir döneme denk gelmektedir. İki taraf arasındaki çatışmaların seyrini belirleyecek olan gelişmeler, bölgedeki siyasi dengeleri etkileyebilir. Bu bağlamda, Nebil Kavuk’un rolü ve Hizbullah’ın tepkisi merak konusu olmaya devam ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.