DOLAR 32,5245 0.3%
EURO 34,7830 -0.08%
ALTIN 2.439,080,04
BITCOIN 2045277-1,18%
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Otomatik Vites Otomobiller Türkiye’de Pazar Payını Arttırıyor
  • Haber Ab
  • Ekonomi
  • Otomatik Vites Otomobiller Türkiye’de Pazar Payını Arttırıyor

Otomatik Vites Otomobiller Türkiye’de Pazar Payını Arttırıyor

ABONE OL
Nisan 12, 2024 20:04
Otomatik Vites Otomobiller Türkiye’de Pazar Payını Arttırıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Otomatik Vites Otomobillerin Pazar Payı Yükseliyor

Türkiye otomotiv pazarında, ocak-mart döneminde otomatik vites otomobillerin pazar payı yüzde 89,3‘e yükseldi. Küresel anlamda otomatik vites otomobil üretiminin manuel vites otomobillere göre daha fazla olması, satışlarda etkili olmaya devam ediyor.

Şanzıman Tercihi Önemli Rol Oynuyor

Otomobil kullanıcılarının tercihlerinde, fiyat, yakıt ve motor tipi kadar şanzıman tipi de önemli bir faktör olarak görülüyor. Özellikle şehir içi trafiğinde konforlu sürüş sağlayan otomatik vites otomobillere ilgi artıyor.

Otomatik Vites Satışları Artış Gösteriyor

2023’ün ilk çeyreğinde Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarı yüzde 25,2 büyüyerek 295 bin 519 adede ulaştı. Otomatik vites araç satışları da yükselmeye devam ediyor.

Segment Bazında Otomatik Vites Payı

Segment bazında incelendiğinde, en yüksek otomatik vites payına ultra lüks (F), lüks (E) ve üst-orta (D) segmentlerde rastlanırken, en düşük pay C segmentinde görülüyor.

Manuel Vites Tercihi Azalıyor

Manuel vites otomobillerin pazar payı her dönemde azalma trendine devam ediyor. Geçen yılın aynı dönemine göre otomatik vites satışları manuel vites satışlarının önünde yer aldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.