DOLAR 32,2180 -0.39%
EURO 34,8181 -0.21%
ALTIN 2.392,340,00
BITCOIN %
İstanbul
15°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Paris Olimpiyatları Öncesi Dang Humması Vakalarında Endişe
  • Haber Ab
  • Spor
  • Paris Olimpiyatları Öncesi Dang Humması Vakalarında Endişe

Paris Olimpiyatları Öncesi Dang Humması Vakalarında Endişe

ABONE OL
Nisan 24, 2024 16:18
Paris Olimpiyatları Öncesi Dang Humması Vakalarında Endişe
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fransa’nın Başkentinde Artan Dang Humması Vakaları

Fransa’nın başkenti Paris’te 2024 Olimpiyatları öncesinde dang humması vakalarının artması endişe yaratıyor. Sağlık Genel Müdürlüğü Direktörü Dr. Gregory Emery, bu yılın başından itibaren 1679 dang humması vakasının görüldüğünü ve geçen seneye göre rekor düzeyde artış yaşandığını açıkladı.

Olimpiyatların Risk Altında Olabileceği Uyarısı

Dang humması vakalarının özellikle Güney Amerika ve Fransa’nın Karayipler’deki denizaşırı topraklarından gelen yolcularda artış gösterdiğini belirten yetkililer, virüs vakalarının olimpiyatların yapılacağı dönemde daha da artabileceği uyarısında bulunuyor. 2024 Paris Olimpiyatları 26 Temmuz-11 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek.

Dang Humması Hakkında Bilgi

Dang humması, tropikal ve subtropikal bölgelerde görülen bir virüs hastalığıdır. Sivrisinekler aracılığıyla bulaşan bu hastalık, kuluçka döneminden sonra hafif ateşe neden olabilirken bazı vakalarda ölümcül olabilmektedir. Hastalık genellikle yağış dönemlerinde, yani haziran, eylül, aralık ve mart aylarında artış göstermektedir. Bilim insanları, sıcaklık ve yağışın artmasının sivrisinek popülasyonunu artırarak hastalığın yayılmasına katkı sağladığını belirtmektedir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.