DOLAR 32,5462 -0.01%
EURO 34,8426 -0.09%
ALTIN 2.428,90-0,04
BITCOIN %
İstanbul
20°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Paten Sporunda Parlayan İsim İlker Aydilek

Paten Sporunda Parlayan İsim İlker Aydilek

ABONE OL
Aralık 2, 2021 09:13
Paten Sporunda Parlayan İsim İlker Aydilek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İlker Aydilek akrobasi paten ile ilgilenen bir sporcudur. Kendisi 13.10.1994 tarihinde dünyaya gelmiştir. 7 yaşında futbol ve güreş sayesinde spor dünyasına ilk adımını atmıştır. 10 yaşında ise daha farklı bir spor olarak akrobasi paten ile tanışmıştır. Akrobasi paten ile tanıştıktan sonra bu spora bağlanmış ve 3 yılık bir gelişim süreci içerisine girmiştir.

3 yılında ardından ise profesyonel olmaya başlayarak bu alanda ilerlemeye karar vermiştir. Profesyonel olmaya başladıktan sonra hem yarışmalara katılmış hem de çok büyük kurumsal firmalar ile anlaşarak bu firmaların gösterilerinde yer almıştır. Yetenek Sizsiniz isimli ünlü yarışma programına katılarak 2 defa finale çıkmıştır. Bunun yanı sıra Forum İstanbul Extreme Fest yarışmasında 2016 Türkiye paten şampiyonu olmuştur.

Akrobasi paten dalında profesyonel olan ve yurtiçinde yarışmalara katılan İlker Aydilek bununla yetinmemiştir. Aynı zamanda şahsi olarak yurtdışında da yarışmalara katılmış ve ülkemizi temsil etmiştir. Antalya’da dünyaca ünlü otellerde ise gösterilere katılmıştır. Özellikle bu gösterilerin birinde yaptığı double backflip hareketi Türkiye’de ilktir ve yurtdışından da olumlu geri dönüşler almıştır.

2016 yılında Modayı Tıkla ve Martin Valen markaları ile iş birliği yaparak reklam yüzü olmuştur. Kariyerine aktif olarak paten kayarak devam eden sporcu Türkiye’nin birçok noktasında kaykay pistleri açmıştır. Gelecekte ise Türkiye’yi yurtdışında temsil etmek ve yarışmalara katılmak istiyor.

İlker Aydilek Instagram Hesabı:

https://www.instagram.com/ilkeraydilekk/

Videoları:

https://www.instagram.com/p/BGEeulsmR_a/?utm_medium=copy_link

https://www.instagram.com/p/BbunXj6HFog/?utm_medium=copy_link

https://www.instagram.com/reel/CTfeUBLjON2/

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.