DOLAR 32,2742 -0.01%
EURO 35,0979 0.02%
ALTIN 2.475,890,41
BITCOIN 21336780,31%
İstanbul
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Perimenopoz Döneminde Kadınların Ruhsal Sağlığı Üzerine Yapılan Araştırma
  • Haber Ab
  • Sağlık
  • Perimenopoz Döneminde Kadınların Ruhsal Sağlığı Üzerine Yapılan Araştırma

Perimenopoz Döneminde Kadınların Ruhsal Sağlığı Üzerine Yapılan Araştırma

ABONE OL
Mayıs 2, 2024 17:25
Perimenopoz Döneminde Kadınların Ruhsal Sağlığı Üzerine Yapılan Araştırma
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Perimenopoz Dönemindeki Kadınlar İçin Ruhsal Sağlık Sorunları

‘Perimenopoz’ olarak adlandırılan menopoz dönemine yaklaşan yıllarda kadınlar, depresyon gibi duygusal değişimler de dahil olmak üzere çeşitli zihinsel sağlık sorunları yaşayabiliyor.

Yapılan Araştırmanın Bulguları

Son yapılan araştırma, perimenopozal kadınların ruh sağlığının bu süre zarfında ne kadar önemli ölçüde zarar görebileceğini gösterdi.

Araştırmanın Detayları

Journal of Affective Disorders dergisinde yayınlanan çalışma, toplam 9,141 kadını kapsayan yedi çalışmanın gözden geçirildiği bir araştırmaydı.

Uzmanların Görüşleri

Menopoz Derneği’nin tıbbi direktörü Dr. Stephanie Faubion, “Bu bulgular, kadınların perimenopoz sırasında depresif belirtilere karşı savunmasızlığı hakkında bilinenlerle tutarlıdır” dedi.

Risk Faktörleri ve Önlemler

Perimenopoz dönemindeki kadınlarda depresyon riskinin yüzde kırk oranında arttığı belirlendi. Östrojen seviyelerindeki dalgalanmalar, ruh hali değişimlerine yol açabilir.

Uyarı ve Öneriler

Dr. Faubion, klinisyenlerin perimenopoz dönemindeki kadınlara ruh halleri hakkında soru sormalarının önemli olduğunu vurgulayarak, bu süreçte hastaların desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.