DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Prof. Dr. Nuray Şahinler: “Küresel İklim Değişikliği Arıları Nasıl Etkiliyor?”
  • Haber Ab
  • Magazin
  • Prof. Dr. Nuray Şahinler: “Küresel İklim Değişikliği Arıları Nasıl Etkiliyor?”

Prof. Dr. Nuray Şahinler: “Küresel İklim Değişikliği Arıları Nasıl Etkiliyor?”

ABONE OL
Mart 21, 2024 23:04
Prof. Dr. Nuray Şahinler: “Küresel İklim Değişikliği Arıları Nasıl Etkiliyor?”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Arılar, Hava Sıcaklıklarındaki Değişikliklere Nasıl Tepki Veriyor?

Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuray Şahinler, kış aylarının daha sıcak geçtiğini belirterek, arıların bu duruma nasıl tepki verdiğini açıkladı. Hava sıcaklıklarının 14-15 derecelere ulaşmasıyla arıların kovanlarından çıkarak çalışmaya başladığını ifade etti. Kış uykusu olan kış salkımı oluşumunun ise 10-12 derecelerde mümkün olduğunu vurguladı.

Küresel Isınma ve Arı Kolonileri

Prof. Dr. Şahinler, hava sıcaklıklarındaki aşırı yükselişlerin arıların dengesini bozduğunu ve kış kayıplarının artmasına neden olduğunu belirtti. Arıcıların verdiği bilgilere dayanarak, arı kolonilerinde kitlesel kayıplar yaşandığını ve bu durumun dünya genelinde sorun teşkil ettiğini aktardı.

Arıcılar İçin Değişen Rotalar

Şahinler, arıcıların kullandığı rotaların da iklim değişikliğine bağlı olarak değişeceğini söyledi. Artan sıcaklıklar nedeniyle arıların yaşam alanlarının yükseldiğini belirten Prof. Dr. Şahinler, gezginci arıcıların rotalarının da yüksek rakımlı bölgelere kayacağını ve bu durumun kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

Haber Kaynağı: Haberin Linki

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.