Rekabet Kurumu Başkanı Küle, 2024 yılına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Küle, mesailerinin yoğun geçtiğini belirterek, 520 dosyayı karara bağladıklarını açıkladı. Bu dosyalardan 156’sının rekabet ihlallerine ilişkin olduğunu vurgulayan Küle, titiz çalışmalarının sonucunda sadece 5 dosyada ihlal tespiti olmadığını ifade etti.
Küle, yapılan değerlendirmelerde ihlal tespiti yapılan dosyalarda 87 tarafın uzlaştığını, 18 dosyada ise ceza verildiğini belirtti. Ayrıca, 21 soruşturmanın teşebbüslerin sunduğu taahhütlerle sonuçlandığını dile getiren Küle, rekabet sorunlarını giderme amacıyla çalışmalarının devam edeceğini vurguladı.
Başkan Küle, 2024 yılında 295 birleşme-devralma işlemini incelediklerini ve bu konuda kararlar verdiklerini açıkladı. Ayrıca, teşebbüslere verilen toplam para cezasının yaklaşık 7,7 milyar lira olduğunu belirtti. Küle, düşük ve orta gelirli vatandaşları etkileyen sektörlerin öncelikleri arasında olduğunu vurgulayarak, amaçlarının rekabet ortamını güçlendirmek olduğunu ifade etti.
Küle, yapay zeka ve gelişen teknolojileri rekabet uygulamalarında kullanacaklarını belirterek, denetleme araçlarını artırdıklarını da aktardı. Ayrıca, Türk Devletleri Rekabet Konseyi’nin kurulduğunu duyuran Küle, gelecek yıllarda da etkin bir rekabet ortamı sağlama kararlılıklarının devam edeceğini vurguladı.
Başkan Küle, vatandaşların daha kaliteli ürünlere ulaşabilmesi için çalışmalarının kararlılıkla sürdürüleceğini ve rekabetin korunması adına ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.