Şahika Ercümen, Cumhuriyet’in 100. yılında gerçekleştirdiği 106 metrelik dalışıyla dünya rekoru kırdı. Ercümen, 2023 yılını “müthiş bir sezon” olarak değerlendirdi ve hedeflerini gerçekleştirdiğini vurguladı.
Rekortmen sporcu, denizlerdeki plastik atıkların büyük bir sorun olduğunu ifade etti ve bu konuda sosyal sorumluluk projelerine devam edeceklerini belirtti. Ercümen, su altında atık toplama, sıfır atık projeleri ve Birleşmiş Milletler ile işbirliği yaparak farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.
Ercümen, Türkiye’nin su altı batıklarıyla dalış turizmi alanında öne çıkabileceğini dile getirdi. Ülkemizin tarihi batıklara sahip olduğunu ve bu alanda bir potansiyel olduğunu belirtti. Ercümen aynı zamanda Türkiye’nin su altı güzelliklerini korumak adına daha fazla çaba harcaması gerektiğini de vurguladı.
Şahika Ercümen, 2024 yılında Dünya Şampiyonası’nda ülkesini en iyi şekilde temsil etmek, madalya kazanmak ve rekorları geliştirmek istediğini söyledi. Ancak aynı zamanda dünyada yaşanan savaşlara da dikkat çekti ve değişmesi gereken şeyler olduğunu belirtti. Ercümen, sporun ve sanatın birleştirici gücünün bu konuda bir merhem olabileceğini ifade etti ve daha yaşanabilir bir dünya temennisinde bulundu.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.