DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Samiha Ayverdi: Türk Edebiyatının Unutulmaz İsmi

Samiha Ayverdi: Türk Edebiyatının Unutulmaz İsmi

ABONE OL
Mart 23, 2024 23:04
Samiha Ayverdi: Türk Edebiyatının Unutulmaz İsmi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hayatı ve Eserleriyle Ayverdi

Samiha Ayverdi, Türk edebiyatında önemli bir yere sahip olan yazar, mütefekkir ve mutasavvıftır. 25 Kasım 1905’te İstanbul’da doğan Ayverdi, farklı alanlarda eserler vermiştir. Babası Piyade Kaymakamı Yarbay İsmail Hakkı Bey, annesi Meliha Hanım olan Ayverdi, sanat tarihçisi Ekrem Hakkı Ayverdi’nin kardeşidir.

Yazarın Eserleri ve Etkilendiği Alanlar

Samiha Ayverdi, çeşitli dergilerde yazıları yayınlanan ve romanlarıyla tanınan bir isimdir. Mevlana, Muhyiddin-i Arabi gibi mutasavvıflardan etkilenen Ayverdi, eserlerinde Türkçeyi yalın ve titiz bir şekilde kullanmıştır. Balkan Savaşları, I. Dünya Savaşı, Kurtuluş Savaşı gibi önemli dönemleri eserlerine yansıtmıştır.

Ayverdi’nin Kültürel Katkıları ve Ödülleri

Samiha Ayverdi, Türk kültürüne ve edebiyatına yaptığı katkılardan dolayı birçok ödül almıştır. Milli kültür ve manevi değerler adına önemli hizmetlerde bulunan Ayverdi, Türk Kadınları Kültür Derneği İstanbul Şubesi’nin kurucu üyelerindendir. Ayrıca çevreye duyarlılığı ile de dikkat çeken Ayverdi, ölümünden sonra da eserleriyle hatırlanmaktadır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.