DOLAR 36,6753 0.09%
EURO 40,0531 0.19%
ALTIN 3.515,47-0,04
BITCOIN 3040606-1,60%
İstanbul
19°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Şampiyon TOKUI Hızlı Doğru Senkronize Hareket Test Robotu Rekor Kırdı
  • Haber Ab
  • Magazin
  • Şampiyon TOKUI Hızlı Doğru Senkronize Hareket Test Robotu Rekor Kırdı

Şampiyon TOKUI Hızlı Doğru Senkronize Hareket Test Robotu Rekor Kırdı

ABONE OL
Haziran 4, 2024 23:12
Şampiyon TOKUI Hızlı Doğru Senkronize Hareket Test Robotu Rekor Kırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Renkli Bulmacayı Sadece 0,305 Saniyede Çözdü

Şampiyon TOKUI Hızlı Doğru Senkronize Hareket Test Robotu, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü robotunun 2018’deki rekorunu geride bırakarak renkli altı yüzlü bulmacayı yalnızca 0,305 saniyede çözmeyi başardı. Bu süre, insan rekorunun sahibi Max Park’ın 2023’teki 3,13 saniyelik süresinden önemli ölçüde daha hızlıydı.

Tokui: “Zor Ama Eğlenceliydi”

Projeyi başlatan mühendis Tokui, Guinness’e yaptığı açıklamada, “Mümkün olduğunca zamanı kısaltmak zordu ama aynı zamanda eğlenceliydi.” diyerek duygularını ifade etti. Tokui, “Bir önceki rekor sahibinin videolarına baktım ve elimizdeki motorun onlarınkinden daha iyi olduğunu hissettim. Bu yüzden onları hızla yenebileceğimizden emindim.” şeklinde konuştu.

Teknoloji ve Başarı

İlk resmi rekor denemesinde bulmacanın sıkışmasına neden olan dört taraflı, hızlı dönen mekanizmayı aşan ekip, mayıs ayı sonlarında rekor kıran bir başarı elde etti. Şirketin sinyale duyarlı motorları ve Mitsubishi’ye ait yapay zekalı renk tanıma algoritması, bu başarının arkasındaki teknolojik destekti.

Tokui, teknoloji hakkında şu ifadeleri kullandı: “Ürünlerimizin dünyayı daha da iyi bir yer haline getirebileceğini biliyorum. Umarım bu rekor, insanların ürünlerimizin potansiyelini daha iyi anlamalarına yardımcı olur.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.