DOLAR 32,3742 0.17%
EURO 35,0324 -0.2%
ALTIN 2.324,670,24
BITCOIN 2263139-0,59%
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sony, Geniş Açılı E-Mount APS-C Lens Serisinin   Yeni E PZ 10-20mm F4 G, E 15mm F1.4 G ve E 11mm F1.8 Modellerini Duyurdu
  • Haber Ab
  • Teknoloji
  • Sony, Geniş Açılı E-Mount APS-C Lens Serisinin Yeni E PZ 10-20mm F4 G, E 15mm F1.4 G ve E 11mm F1.8 Modellerini Duyurdu

Sony, Geniş Açılı E-Mount APS-C Lens Serisinin Yeni E PZ 10-20mm F4 G, E 15mm F1.4 G ve E 11mm F1.8 Modellerini Duyurdu

Sony, E-mount lens ailesine kattığı yeni lensleriyle, kullanıcılara geniş açı ve olağanüstü görüntü çözünürlüğü sunuyor.

ABONE OL
Haziran 2, 2022 13:44
Sony, Geniş Açılı E-Mount APS-C Lens Serisinin   Yeni E PZ 10-20mm F4 G, E 15mm F1.4 G ve E 11mm F1.8 Modellerini Duyurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sony, ultra geniş prime E 11mm F1.8 (model SEL11F18) ile birlikte tanıttığı, güçlü zoom’a sahip G lens E PZ 10-20mm F4 G (model SELP1020G) ve çok yönlü G lens E 15mm F1.4 G (model SEL15F14G) modelleriyle E-mount lens sayısını 70’e çıkararak lens serisini daha da genişletiyor.

 

Yeni lenslerin ilki E PZ 10-20MM F4 G, APS-C’de 10-20 mm odak uzaklığı ve 35 mm tam çerçeve içerisinde 15-30 mm odak uzaklığı değerleri ile dünyanın en küçük ve en hafif, ultra geniş açılı sabit F4 APS-C power zoom lensi olarak öne çıkıyor.

 

Olağanüstü G Objektif görüntüleri, kusursuz otomatik netleme (AF) performansı ve çok yönlü power zoom, kompakt bir zoom objektifte bir araya gelerek, zoom aralığı boyunca sabit bir uzunluk ve hem filmler hem de fotoğraflar için rafine görsel ifade ve kullanılabilirlik sunuyor.

 

35 mm tam çerçeve eşdeğerinde 22,5 mm odak uzaklığı sunan E 15MM F1.4 G modeli ise, harika bir F1.4 bokeh plus üstün G Lens çözünürlüğünü çok yönlü bir APS-C lenste büyük bir yaratıcı potansiyele dönüştürüyor. Bu kompakt ve hafif prime lens, dinamik görüntüler, mükemmel AF ve kontrol sunarken ve yüksek kullanılabilirliği ile hem fotoğraf hem de video çekimlerinde kullanıcılara kusursuzluk sağlıyor.

 

Geniş diyafram açıklığı ve ultra geniş APS-C prime özelliklerine sahip E 11MM F1.8, 35 mm tam çerçevede, 16,5 mm eşdeğerinde çarpıcı köşeden köşeye çözünürlük, muhteşem bokeh, dramatik ifade ve çarpıcı selfie’ler için hızlı, güvenilir AF sunuyor. Kompakt ve hafif yapısıyla hareketli vlog ve video çekimlerinde öne çıkıyor.

 

Sony Avrupa Dijital Görüntüleme Ürün Pazarlama Direktörü Yann Salmon Legagneur; “Üç yeni lensin hepsi ayrı ayrı harika. Yılların deneyimi ve kapsamlı lens tasarımı bilgisi, olağanüstü performans ve kullanım power zoom G lensi üretmek için E PZ 10-20MM F4 G’de bir araya geldi. Kolay kullanım sağlamak adına kompakt ve hafif olarak üretilen E 15MM F1.4 G muhteşem bokeh ve mükemmel otomatik odaklama yetenekleriyle içerik oluşturuculara yardımcı oluyor. E 11MM F1.8 ise yüksek görüntü çözünürlüğü ve her yere götürülebilecek kadar hafif olmasıyla vloglar için mükemmel bir tercih” dedi.

 

E PZ 10-20MM F4 G

Eşsiz Mobilite ve Kullanım için Dünyanın En Küçük ve En Hafifi

 

Bir önceki modelden (SEL1018) yüzde 20 daha hafif olan E PZ 10-20MM F4 G, power zoom ile bile sadece 178 gramlık toplam ağırlığıyla sınıfının en küçük ve en hafif lensi olarak öne çıkıyor. Dahili yakınlaştırma ve odak mekanizmaları kullanılması sayesinde lens, yakınlaştırma veya odaklama sırasında uzunluk değiştirmiyor. Ayrıca ağırlık merkezindeki kaymaların minimum düzeyde tutulmasıyla, sabit vlog kaydı ve gimbal monteli video çekimlerinin tercihi oluyor.

 

Yalnızca Ultra Geniş Açılı Yakınlaştırmanın Sağlayabileceği Olağanüstü Görüntü Kalitesi ve Dinamik Perspektifler

 

10-20 mm zoom aralığı ile son derece geniş bir görüş açısı sağlayan E PZ 10-20MM F4 G, tüm zoom ayarlarında görüntünün merkezinden çevresine mükemmel optik performans sunuyor. Ultra geniş açılı lenslerde yaygın problemler olan alan eğriliği ve astigmatizmayı engellemek adına en doğru şekilde konumlandırılan üç asferik parçaya sahip E PZ 10-20MM F4 G, renk sapmalarını etkili bir şekilde azaltan iki ED (Ekstra Düşük Dağılım) cam içermesiyle öne çıkıyor. Lensde yer alan ED asferik öğe, görüntünün kenarlar dahil tamamında yüksek çözünürlük sunmasına katkıda bulunuyor. Merceğin maksimum diyafram açıklığının tüm odak ayarlarında sabit bir F4 olması sayesinde sabit görüntü kalitesinin korunmasına yardımcı oluyor. Aynı zamanda alacakaranlıkta veya ışığın sınırlı olduğu iç mekanlarda yönetilebilir deklanşör hızları ile dikkat çekiyor.

 

Dairesel diyafram açıklığı ve özenle tasarlanmış küresel sapma etkileyici görüntülere katkıda bulunabilecek doğal görünümlü G Lens bokeh efekti sunmak için birlikte çalışıyor. Lensin minimum otomatik odak mesafesi, maksimum 0,14x büyütme ile 0,2 metre, minimum manuel odak mesafesi ise maksimum 0,18x büyütme ile 0,13 ~ 0,17 metre aralığında yer alıyor.

 

Videolar için İyileştirilmiş İfade ve Kontrol

 

E PZ 10-20MM F4 G’de doğrudan, duyarlı kontrol ve ayarlanabilir yakınlaştırma hızı sağlayan yeni bir elektronik power zoom sistemi yer alıyor. Lens, en ince zoom halkası dönüşünü dahi tam olarak algılıyor ve anında gerçek zoom işlemine dönüştürüyor. Yakınlaştırma kolu sayesinde kullanıcılar, çok çeşitli çekim senaryoları da dahil olmak üzere tam kontrole sahip oluyor. Güçlü yakınlaştırma özelliği, kamera sarsıntısını en aza indirerek tek başına çekim yapanların pürüzsüz ve sabit görüntüler üretebilmesine olanak tanıyor. Ayrıca kullanıcılar, uygun yakınlaştırma kontrolü için uyumlu gövdelere düğmeler atayabiliyor. Sürekli olarak dengeyi korumasıyla, sabit vlog kayıtları ve gimbal monteli video çekimleri için mükemmel bir seçim olarak öne çıkıyor.

 

Fotoğraflar ve Videolar için Gelişmiş AF Performansı 

 

Odaklama sürücüsü için hızlı, sessiz AF sağlayan iki doğrusal motoruyla, fotoğraf ve video çekenlere benzeri görülmemiş bir özgürlük sunuyor. Bununla birlikte odak mekanizmasının dahil olması sayesinde odaklama sırasında lensin uzunluğu sabit kalıyor.

 

Hızlı ve güvenilir AF, yüksek kare hızlı videolar çekerken nesneleri sorunsuz bir şekilde takip edebiliyor ve yüksek hızda sürekli fotoğraf çekerken bile kare içerisinde hareket eden nesneleri yakalayabiliyor. Aynı zamanda pürüzsüz, sabit video görüntüleri için odak solumasını azaltıyor ve görüş açısı varyasyonları en aza indiriyor.

 

Her Durumda Mobilite, Çalışabilirlik ve Güvenilirlik

 

Kompakt power zoom lens E PZ 10-20MM F4 G, odak halkası, yakınlaştırma halkası ve yakınlaştırma kolu ile hareketli, hareketsiz görüntülerde kontrol ve çok yönlülüğü en üst düzeye çıkarıyor. Özelleştirilebilir bir odak tutma düğmesi ve odak modu anahtarı, değişen çekim koşullarına kolayca uyum sağlıyor.

 

Dış mekan kullanımında ekstra güvenilirlik sağlamak için toza ve neme dayanıklı olacak şekilde tasarlanan bu lens, kullanıcıların daha yaratıcı kontrol sağlamak adına değişken ND filtreleri gibi 62 mm vidalı filtreler kullanabilmesine de olanak tanıyor.

 

E 15MM F1.4 G

 

G Lens Çözünürlüğü ve Güzel Bokeh

 

E 15MM F1.4 G lens, 15 mm geniş görüş açısı, 35 mm tam çerçeve ile 22,5 mm etkileyici G Lens çözünürlüğüne sahip. Gelişmiş bir optik tasarımdaki üç asferik öğe, bozulmayı etkili bir şekilde telafi ediyor ve lensin 15 mm’lik geniş görünümüne rağmen köşeden köşeye mükemmel çözünürlük sunmasını sağlıyor. Ayrıca bir ED (Ekstra Düşük Dağılım) cam öğesinin ve bir Süper ED cam parçasının eklenmesiyle renk sapmalarını bastırıyor.

 

Geniş bir F1.4 maksimum diyafram açıklığı, hassas bir şekilde kontrol edilen küresel sapma ve dairesel diyafram mekanizması, sanatçı efekti için pürüzsüz, arka plan bokeh üretmeyi kolaylaştırıyor. Kullanıcılar, nesnelerin net bir şekilde öne çıkması veya düşük ışıklı sahnelerde güzel bokeh topları oluşturmak için arka planı bulanıklaştırabiliyor.

 

0,17 metrelik minimum netleme mesafesi ve manuel netleme kullanıldığında 0,15x maksimum büyütme ile, hem fotoğraflar hem de videolar için etkileyici yakın çekimler elde edilebiliyor.

 

Olağanüstü Mobilite için Kompakt ve Hafif

 

Yalnızca 66,6 mm çapında ve 69,5 mm uzunluğunda olan 219 g ağırlığındaki bu hafif lens, asferik parçaların kullanımı, etkili tasarım, geniş diyafram açıklığı ve yüksek çözünürlük özellikleriyle öne çıkıyor. Geniş görüş açısı, kompakt boyutları ve hafifliği ile yıldızlı gökyüzü, manzara, mimari ve iç mekan sahnelerinin yanı sıra spor gibi hareketlilik gerektiren konuların çekiminde yüksek kalite sağlıyor.

 

Dahası, dahili bir odaklama mekanizması sayesinde odaklama sırasında lens uzunluğunun değişmiyor. Bu da denge ve genel kullanımın gelişmesini sağlıyor. Değişmeyen lens uzunluğu ve sabit ağırlık merkezi, bu lensi gimbal montajı için iyi bir seçim haline getiriyor.

 

Gövde Hızı Potansiyelini Tam Kapasite Kullanan AF Performansı

 

Hem fotoğraflar hem de videolar için hızlı, hassas, sessiz AF ve izleme, iki gelişmiş lineer motorla sağlanıyor. Bu sayede kamera gövdesinin hız potansiyeli en üst düzeye çıkarılarak, hareketli nesnelerde bile en doğru odaklama yakalanıyor.

 

Odak solumasını azaltmak için Sony’nin en son lens teknolojisini kullanan E 15MM F1.4 G, pürüzsüz ve sabit film görüntüleri için görüş açısı varyasyonlarını en aza indirgiyor. Ayrıca uyumlu α serisi gövdelerde sağlanan solunum telafisi işlevini destekliyor ve çekim sonrası düzenlemeyi engelleyebilecek solunumu minimize ediyor.

 

Fotoğraf ve Film Çekimlerinde Mükemmel Kontrol ve Güvenilirlik

 

Linear Response MF, manuel olarak odaklanırken odak halkasının ince kontrole doğrudan ve doğrusal olarak yanıt vermesini sağlıyor. Odak halkasının dönüşü, doğrudan odağa geçiş sağlıyor ve bu sayede gerçek zamanlı kontrol ve hassaslık sunuyor.

 

Kompakt boyutlarına rağmen E 15MM F1.4 G, AÇIK veya KAPALI konuma getirilebilen bir açıklık tıklama anahtarı içeriyor. Bu anahtar ile doğrudan ve sezgisel kontrol imkanı sunuyor. Kullanıcılar, stopları “hissetmesini” sağlayan dokunsal geri bildirim için AÇIK, pürüzsüz, sürekli, sessiz diyafram kontrolü için ise KAPALI modu tercih edebiliyor.

 

Ekstra esneklik için bir odak tutma düğmesi ve odak modu anahtarı da cihazda yer alıyor. Odak modu anahtarı, gerektiğinde AF ve MF arasında hızlı geçiş yapmayı mümkün kılıyor. Son olarak, E 15MM F1.4 G, zorlu koşullarda dış mekan kullanımı için ekstra güvenilirlik sağlayan toza ve neme dayanıklılığıyla öne çıkıyor.

 

E 11MM F1.8

 

Üstün Çözünürlük ve Enfes Bokeh

E 11MM F1.8’in ultra geniş görüş açısı, alan derinliğini etkileyici şekilde kullanan iç mekan çekimleri ve görüntülerinde öne çıkıyor. Üç asferik öğe ve üç ED (Ekstra Düşük Dağılım) cam parça, lensin ultra geniş 11 mm görüş açısı, 35 mm tam çerçeve ile 16,5 mm’ye eş değer şekilde tutarlı yüksek çözünürlük sağlamasına olanak tanıyor. Dikkatlice konumlandırılan asferik lensler, bozulmayı telafi ediyor ve diyafram açıkken bile köşeden köşeye mükemmel çözünürlük sağlıyor. İçerisinde yer alan ED cam, renk sapmalarını bastırıyor ve görüntü çevresinde meydana gelmesi daha olası olan renk saçılmasını etkin bir şekilde azaltıyor.

Bu lensin geniş F1.8 maksimum diyafram açıklığı, derin arka plan bokeh elde etmeyi kolaylaştırıyor. Kullanıcılar, arka planı bulanıklaştırarak, odaklarının net bir şekilde öne çıkmalarını sağlayabiliyor ve ultra geniş gece sahnelerinde güzel bokeh topları oluşturabiliyor. Hassas bir şekilde kontrol edilen küresel sapma ve dairesel bir diyafram mekanizması, lens tarafından üretilen pürüzsüz bokeh efektine daha fazla katkıda bulunuyor.

0.12 metrelik minimum odaklama mesafesi ve 0,2x maksimum büyütme oranı ile lens, hem fotoğraflar hem de filmler için etkileyici yakın çekimler sunabiliyor.

Kompakt ve Hafif Tasarımıyla Hareket Halindeki Çekimler için Uygun

181 g ağırlığında, yalnızca 66 mm çapında ve 57,5 mm uzunluğunda olan E 11MM F1.8, kompakt ve hafif bir lens olmasına karşın geniş bir F1.8 maksimum diyafram açıklığına sahip olmasıyla öne çıkıyor.

 

Film Çekimlerine Özel Optimasyon

 

İki gelişmiş lineer motor, hem fotoğraf hem de video için hızlı, hassas, sessiz AF ve izleme sağlayarak, hareketli nesnelerde bile en doğru odaklamayı yapmak adına kullanılan kamera gövdesinin hız potansiyelini en üst düzeye çıkarıyor.

 

Sony’nin en yeni lens teknolojisi, net, sabit film görüntüleri için odak solumasını büyük ölçüde azaltıyor ve görüş açısı varyasyonlarını en aza indiriyor. Ayrıca dahili odaklama mekanizması ile odaklama sırasında lens uzunluğu sabit kalıyor. Bu sayede yeni yaratıcı olanaklar için konulara yakın hareket etmeyi ve sınırlı alanlarda çalışmayı kolaylaştırıyor.

 

E 11MM F1.8’in ultra geniş 11 mm görüş açısı, 35 mm tam çerçeve, 16,5 mm geniş bir arka plana karşı vlog yapmayı her zamankinden daha kolay hale getiriyor. Küçük boyutu ve hafifliği sayesinde uzun çekim sürelerinde rahatlık ve mobilite sağlıyor.

 

Linear Response MF, odaklama halkasının manuel olarak odaklanırken hassas kontrole doğrudan ve doğrusal olarak yanıt vermesini sağlıyor ve bu sayede lens, gerçek zamanlı kontrol ve hassaslık sunuyor.

 

Üstün Kontrol ve Güvenilirlik

 

Kompakt boyutlarına rağmen bu lens, odak tutma düğmesi ve odak modu anahtarı gibi özelliklerle esnek, sezgisel kontrol sunuyor. Kullanıcı tarafından seçilen alternatif bir işlev, gövde menüsünden odak tutma düğmesine atanabiliyor. Toza ve neme dayanıklı tasarım, zorlu koşullarda dış mekan kullanımı için ekstra güvenilirlik sağlıyor.

 

E 11MM F1.8, genellikle ultra geniş açılı lenslerde eksik olan bir özellik olan ön filtrelerle uyumluluğu ile de öne çıkıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.