DOLAR 32,4646 -0.03%
EURO 34,9112 0.29%
ALTIN 2.428,75-0,39
BITCOIN %
İstanbul
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleri Programı’nda Yeni Dönem
  • Haber Ab
  • Ekonomi
  • Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleri Programı’nda Yeni Dönem

Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleri Programı’nda Yeni Dönem

ABONE OL
Mart 21, 2024 20:05
Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleri Programı’nda Yeni Dönem
0

BEĞENDİM

ABONE OL

IPARD III Programı’na Başvurular Başladı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Ahmet Antalyalı, AB Katkılı Kırsal Kalkınma Destekleri Programı’na (IPARD III) ilişkin açıklamalarda bulundu. Bu kapsamda 2024 yılı için çağrı takviminin yayımlandığını belirten Antalyalı, başvuruların 9 Mayıs 2024 tarihine kadar devam edeceğini söyledi.

Yatırımlar ve İstihdam Hedefleri

Antalyalı, IPARD III programı kapsamında 248 milyon avro hibe desteği verileceğini ve bunun sonucunda 450 milyon avroluk yatırım gerçekleşeceğini, yaklaşık 20 bin kişiye istihdam sağlanacağını vurguladı. Hibe oranlarının yüzde 50 ila 75 arasında olduğunu belirten Antalyalı, devletin eş finansman oranını yüzde 25’ten yüzde 50’ye çıkararak 785 milyon avronun üzerinde bir kaynağı vatandaşlarla buluşturacaklarını ifade etti.

Üretim Planlaması ve Destekler

Antalyalı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile uyumlu bir şekilde kaynakların kullandırılacağını belirterek, her ilin potansiyeline göre desteklerin şekilleneceğini açıkladı. Ayrıca, yeni destek alanlarına da değinen Antalyalı, toz ve likit yumurta tesislerinin artık destekleneceğini duyurdu.

Yatırımcıların proje hazırlarken bölgenin potansiyeline dikkat etmeleri gerektiğini vurgulayan Antalyalı, fizibilite çalışmalarının önemine işaret etti ve TKDK ile istişare içinde olunması gerektiğini belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.