SON GELİŞME
--:--:--

Tayland’da 14 Yaşındaki Saldırgan Önce Ailesini Katletti Okulda 5 Öğretmeni Öldürdü

Tayland’ın Nonthaburi eyaletinde 14 yaşındaki bir öğrenci, okul saldırısı öncesi evinde büyükanne ve büyükbabasını öldürdü. 5 öğretmen hayatını kaybetti.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Tayland’da 14 Yaşındaki Saldırgan Önce Ailesini Katletti Okulda 5 Öğretmeni Öldürdü

Tayland’ın başkenti Bangkok yakınlarındaki Nonthaburi eyaletinde, 14 yaşındaki bir öğrenci, Debsirin Nonthaburi Okulu’nda gerçekleştirdiği silahlı saldırıdan önce evinde büyükanne ve büyükbabasını öldürdü. Bugün sabah saatlerinde meydana gelen olayda, okulda 5 öğretmen hayatını kaybederken, 22 kişi yaralandı.

Bang Kruai ilçesindeki 3 binden fazla öğrencinin eğitim gördüğü Debsirin Nonthaburi Lisesi’nde düzenlenen saldırıda, Taylandlı yetkililer 5 öğretmenin hayatını kaybettiğini doğruladı. Yaralanan 22 kişiden 9’unun durumunun ağır olduğu, bazılarının yoğun bakımda tedavi altına alındığı bildirildi.

Saldırgan Önce Ailesini Hedef Aldı

Olayın ardından saldırganın evinde yapılan incelemelerde, dedesi ile büyükannesi silahla vurulmuş halde ölü bulundu. Yetkililer, öğrencinin okula gitmeden önce birlikte yaşadığı dedesi ve büyükannesini öldürdüğünü açıkladı. Saldırganın, dedesine ait tabancayı alarak okula gittiği tespit edildi.

Tayland Polisi, saldırganın silahı okul çantasına gizleyerek okula soktuğunu belirtti. Görgü tanığı öğrenciler, saldırganın okul koridorlarında rastgele ateş açtığını ifade etti. Okulun kontrollü tahliyesinin ardından binaya giren özel harekat ekipleri, saldırganı olay yerinde ölü buldu.

Polis ekipleri, saldırganın çantasında çok sayıda mühimmat ele geçirdi. Delillere el konulurken, okul saldırısı ve evdeki çifte cinayetin tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Başbakan’dan Açıklama ve Silah Politikası Vurgusu

Tayland Başbakanı Anutin Charnvirakul, olay nedeniyle derin üzüntü duyduğunu belirterek yaralılara en hızlı şekilde müdahale edilmesi talimatını verdi. Charnvirakul, yaşanan trajedinin hükümetin ateşli silahların taşınması ve bulundurulmasına yönelik daha sıkı politikalarının önemini bir kez daha ortaya koyduğunu ifade etti. Soruşturmanın sürdüğünü ekledi.

Reuters’ın servis ettiği fotoğraflarda saldırıda kullanılan tabanca ve mühimmatlar görüntülendi. Tayland polisi, silahın saldırganın büyükbabasına ait olduğunu açıkladı. Okulda en az 26 el ateş eden saldırganın çantasında 34 mermi daha bulunduğu bildirildi.

Sosyal medyada paylaşılan bir fotoğrafta, okul koridorunda mor forma giyen ve elinde tabanca bulunan bir kişi görüldü. Görüntüdeki kişinin 14 yaşındaki saldırgan olduğu öne sürüldü.

Benzer Haberler
Lavrov’dan Avrupa’ya Sert Uyarı: Savaş Kısa Sürer
Lavrov’dan Avrupa’ya Sert Uyarı: Savaş Kısa Sürer
Lavrov’dan Ukrayna Açıklaması Avrupa’ya Savaş Uyarısı
Lavrov’dan Ukrayna Açıklaması Avrupa’ya Savaş Uyarısı
Trump Grönland Anlaşmasını Duyurdu ABD Bölgede Kalıcı Kontrol Sağlayacak
Trump Grönland Anlaşmasını Duyurdu ABD Bölgede Kalıcı Kontrol Sağlayacak
Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde Okul Yangını 29 Can Aldı
Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde Okul Yangını 29 Can Aldı
ABD’den Suudi Arabistan’a 48 F-35 Satışı Onaylandı
ABD’den Suudi Arabistan’a 48 F-35 Satışı Onaylandı
Romanya’da Çiftçi Protestosu Şiddetlendi 24 Yaralı
Romanya’da Çiftçi Protestosu Şiddetlendi 24 Yaralı
Haberin Doğru Adresi
Haber Ab

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Hakkımızda
Copyright © 2025 Tüm hakları HABERLER 07 'de saklıdır.