DOLAR 34,2248 0.09%
EURO 37,2461 0.06%
ALTIN 2.925,84-0,02
BITCOIN 22921321,40%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ticaret Bakanlığı, Dampingli Çelik İthalatına Kesin Önlem Aldı
  • Haber Ab
  • Ekonomi
  • Ticaret Bakanlığı, Dampingli Çelik İthalatına Kesin Önlem Aldı

Ticaret Bakanlığı, Dampingli Çelik İthalatına Kesin Önlem Aldı

ABONE OL
Ekim 11, 2024 20:10
Ticaret Bakanlığı, Dampingli Çelik İthalatına Kesin Önlem Aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ticaret Bakanlığı’ndan Dampingli Çelik İthalatına Yönelik Önlem

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ kapsamında, Çin, Hindistan, Japonya ve Rusya menşeli “sıcak haddelenmiş yassı çelik” için nihai gözden geçirme soruşturması sonuçlandı.

Damping Tespit Edildi, Kesin Önlem Uygulanacak

Soruşturma neticesinde, söz konusu ürünün ithalatında damping uygulandığı ve yerli üretim sektörüne zarar verdiği tespit edildi. Bu doğrultuda, CIF bedelinin yüzde 6,1’inden yüzde 43,31’ine kadar değişen oranlarda dampinge karşı kesin önlem alınmasına karar verildi.

Dampingli çelik ithalatına yönelik alınan bu kesin önlem, yerli çelik üreticilerini korumayı ve haksız rekabete karşı önlem almayı amaçlıyor. Böylece, ulusal çıkarların korunması ve yerli üretimin desteklenmesi hedefleniyor.

Ticaret Bakanlığı’nın aldığı bu karar, ülke ekonomisinin çelik sektöründe yaşanan haksız rekabeti önlemeye yönelik attığı önemli adımlardan biri olarak değerlendiriliyor. Bu önlemin sektörde dengeleri koruması ve yerli üretimin rekabet gücünü artırması bekleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.