DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Troya Müzesi, 65 Yaş Üstü Ziyaretçiler İçin Özel Projeyi Başlattı
  • Haber Ab
  • Magazin
  • Troya Müzesi, 65 Yaş Üstü Ziyaretçiler İçin Özel Projeyi Başlattı

Troya Müzesi, 65 Yaş Üstü Ziyaretçiler İçin Özel Projeyi Başlattı

ABONE OL
Mart 22, 2024 23:03
Troya Müzesi, 65 Yaş Üstü Ziyaretçiler İçin Özel Projeyi Başlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Troya Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük, Proje Hakkında Bilgi Verdi

Troya Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük, Avrupa’dan ödüllü müzelerinin her geçen gün yoğun ziyaretçi ilgisiyle karşılaştığını açıkladı. Gölcük, 65 ve üstü yaştaki misafirler için özel bir proje hayata geçirdiklerini belirterek, bu kapsamda bazı ayrıcalıkların sağlandığını dile getirdi.

Ücretsiz Giriş ve Diğer Ayrıcalıklar

Gölcük, 65 yaş ve üzeri ziyaretçilere müze girişinin ücretsiz olduğunu ve aynı zamanda 5 kişi ve üzeri gruplar için ücretsiz rehberlik hizmeti ve Homeros Bahçesi turu ile ücretsiz içecek ikramı yapıldığını ifade etti. Bu uygulamanın, Türkiye’de yaşlı ziyaretçilere yönelik olarak hayata geçirilen ilk proje olduğunu vurguladı.

Neden Bu Girişim?

Gölcük, Türkiye’nin nüfusunun yaşlanmaya başladığına dikkat çekerek, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu verilerine göre 2023 yılında 65 ve üzeri yaş nüfusunun toplam nüfusa oranının yüzde 10,2’yi bulduğunu belirtti. Türkiye’nin “çok yaşlı ülke” sınıfına girdiğini hatırlatan Gölcük, bu sebeple müzelerin sadece çocuklara değil, yaşlanan nüfusa da hizmet etmesi gerektiğini vurguladı.

Gölcük, bu projeyle 65 yaş ve üstü ziyaretçilere yaşam boyu öğrenme imkanı sunmanın yanı sıra, demans gibi hastalıklardan uzak kalabilmelerine de katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.