DOLAR 32,4646 -0.03%
EURO 34,9112 0.29%
ALTIN 2.428,75-0,39
BITCOIN %
İstanbul
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tüketici Hakları Derneği: Ayıplı Ürün İadelerinde Tüketicilerin Hakları
  • Haber Ab
  • Ekonomi
  • Tüketici Hakları Derneği: Ayıplı Ürün İadelerinde Tüketicilerin Hakları

Tüketici Hakları Derneği: Ayıplı Ürün İadelerinde Tüketicilerin Hakları

ABONE OL
Mart 17, 2024 20:05
Tüketici Hakları Derneği: Ayıplı Ürün İadelerinde Tüketicilerin Hakları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Genel Başkan Ergün Kılıç’a Göre Tüketici Hakları

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç, tüketicilerin ayıplı ürün iadelerinde sorun yaşadığını belirtti. Özellikle elektronik ürünler konusunda şikayetlerin arttığını vurguladı. Kılıç, tüketicilerin ekonomik çıkarlarının korunması ve zararlarının tazmin edilmesinin en önemli ilke olduğunu belirtti.

Tüketici Hakları Kapsamında İade Hakları

Kılıç, tüketicilerin garanti kapsamındaki ayıplı ürünleri iade etme haklarına değinerek, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun çerçevesinde tüketicilerin ekonomik çıkarlarının korunduğunu ve zararlarının tazmin edildiğini ifade etti. Özellikle bilgisayar gibi teknolojik ürünlerde yaşanan iade sorunlarına dikkat çekti.

Tüketici Haklarının Korunması

Kılıç, tüketicilerin haklarını korumak için tüketici hakem heyetleri ve Ticaret il müdürlüklerine başvurabileceklerini aktardı. Uyuşmazlıklarda tüketicilerin hangi haklara sahip olduklarını bilmeleri gerektiğine vurgu yaptı. 104 bin lirayı aşmayan uyuşmazlıklarda tüketici veya satıcının başvurabileceği mercilere değindi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.