DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20846321,61%
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türk Kızılay Gıda Paketleri Azerbaycan’a Ulaştırdı
  • Haber Ab
  • Dünya
  • Türk Kızılay Gıda Paketleri Azerbaycan’a Ulaştırdı

Türk Kızılay Gıda Paketleri Azerbaycan’a Ulaştırdı

ABONE OL
Mart 28, 2024 18:06
Türk Kızılay Gıda Paketleri Azerbaycan’a Ulaştırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Kızılay ve Azerbaycanlı Yetkililerin Katılımıyla İhtiyaç Sahiplerine Dağıtıldı

Türk Kızılay’ın hazırladığı gıda paketleri, Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, Türk Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Sarılar ile Azerbaycanlı yetkililerin katıldığı bir törenin ardından Azerbaycan Kızılay gönüllülerinin de destekleriyle ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.

Türk Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Sarılar ve Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı’nın Konuşmaları

Türk Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Sarılar, törende yaptığı konuşmada, Türkiye’nin her zaman Azerbaycan’la beraber olduğunu vurgulayarak, bu birlikteliğin devam edeceğini belirtti. Sarılar, Türk Kızılay’ın yılda yaklaşık 8,8 milyon insana yardım ulaştırdığını ve bunun için 500 milyon dolar harcadıklarını açıkladı.

Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, Türk Kızılay’a teşekkür ederek, kurumun devletten yardım almadığını ve Türk halkının bağışlarıyla hareket ettiğini vurguladı. Ayrıca, Türk Kızılay’ın Azerbaycan’a yaptığı yardımların sembolik öneme sahip olduğunu belirterek, bu yardımın ramazan sofralarında kardeşlik ve yardımlaşma duygusunu pekiştirdiğini ifade etti.

Türk Kızılayın Gazze’ye Yönelik Çalışmaları

Cahit Bağcı, Türk Kızılayın Gazze’ye yönelik çalışmalarına da değinerek, yaşanan zulme karşı Türkiye’nin duruşunu net bir şekilde ortaya koyduğunu söyledi. Bağcı, Türk Kızılay’ın Gazze’ye yedinci gemiyle yardım gönderdiğini ve bölgedeki barış ve insani çözüm için çaba harcadıklarını belirtti. Türkiye’nin mazlumların yanında olmaya devam edeceğinin altını çizdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.