Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın açıkladığı haftalık para ve banka istatistiklerine göre, bankacılık sektörünün toplam mevduatı (bankalar arası dahil) 7 Şubat itibarıyla 233 milyar 52 milyon 66 bin lira artış göstererek 20 trilyon 192 milyar 553 milyon 547 bin liraya yükseldi. Bu artış, sektördeki mevduatların genel anlamda gelişimini yansıtıyor.
Aynı dönemde bankalardaki TL cinsi mevduat yüzde 0,24 artarak 11 trilyon 562 milyar 782 milyon 941 liraya ulaştı. Diğer yandan, yabancı para cinsinden mevduat yüzde 3,2 yükselerek 6 trilyon 31 milyar 693 milyon 850 liraya çıktı. Bankalardaki toplam yabancı para mevduatının içinde ise yurt içinde yerleşik kişilerin payı dikkat çekici bir şekilde arttı.
Bankacılık sektörünün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası dahil toplam kredi hacmi de aynı dönemde 123 milyar 796 milyon 485 bin lira artarak 15 trilyon 901 milyar 90 milyon 968 bin liraya yükseldi. Bu da sektördeki kredi hacmindeki büyümeyi gösteriyor.
Bu veriler, bankacılık sektöründeki mevduat ve kredi hacmindeki artışın devam ettiğini ve ekonomik faaliyetlerin canlılığını yansıttığını gösteriyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın açıkladığı veriler, sektördeki likidite durumu ve kredi hacmi hakkında önemli bilgiler sunmaktadır.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.