DOLAR 32,4856 0.26%
EURO 34,7782 0.51%
ALTIN 2.414,891,48
BITCOIN 1854010-4,39%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye ve Tanzanya Arasında İşbirliği Mutabakatları İmzalandı
  • Haber Ab
  • Gündem
  • Türkiye ve Tanzanya Arasında İşbirliği Mutabakatları İmzalandı

Türkiye ve Tanzanya Arasında İşbirliği Mutabakatları İmzalandı

ABONE OL
Nisan 18, 2024 21:05
Türkiye ve Tanzanya Arasında İşbirliği Mutabakatları İmzalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye ve Tanzanya Arasında Yatırım ve Eğitim Alanında İşbirliği

Türkiye Cumhuriyeti ile Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti arasında yatırımların teşviki ve kolaylaştırılmasına ilişkin işbirliği mutabakatı imzalandı. Yatırım Ofisi Başkan Yardımcısı Zeynel Kılınç ve Tanzanya Yatırım Merkezi Genel Müdürü Gilead Teri tarafından imzalanan mutabakat ile yatırım alanında işbirliği güçlendirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlıkları Arasında İşbirliği Mutabakatları

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Zanzibar Eğitim ve Mesleki Terbiye Bakanlığı ile yükseköğretim bursları alanında işbirliği mutabakatı imzaladı. Başkan Abdullah Eren ve Bakan Lela Muhamed Mussa tarafından imzalanan bu mutabakat ile eğitim alanında işbirliği sağlanmış oldu.

Devlet Kurumları Arasında İş Birliği Protokolleri

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı ile Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Evrak ve Arşiv Yönetimi Dairesi arasında iş birliği protokolü imzalandı. Devlet Arşivleri Başkanı Prof. Dr. Uğur Ünal ve Bakan Makamba tarafından imzalanan bu protokol ile arşiv alanında iş birliği güçlendirildi.

Türkiye Cumhuriyeti Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı ve Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Eğitim, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı arasında yükseköğretim alanında işbirliği mutabakatı imzalandı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve Bakan Makamba tarafından imzalanan bu mutabakat ile eğitim alanında işbirliği sağlandı.

Ticaret Bakanı Bolat’ın Değerlendirmesi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Tanzanya Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan’ın Türkiye ziyaretine ilişkin verimli görüşmelerin yapıldığını belirtti. Afrika’nın en büyük nüfusa sahip ikinci ülkesi olan Tanzanya ile karşılıklı ticaretin artırılması hedefinin benimsendiğini vurgulayan Bakan Bolat, kültürel ve ekonomik işbirliğinin ileriye taşınacağını ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.