DOLAR 32,5069 -0.11%
EURO 34,9294 0.26%
ALTIN 2.439,210,68
BITCOIN %
İstanbul
19°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TÜRKİYE’DEN 138 FİRMA ARAB HEALTH FUARI’NA KATILDI
  • Haber Ab
  • Gündem
  • TÜRKİYE’DEN 138 FİRMA ARAB HEALTH FUARI’NA KATILDI

TÜRKİYE’DEN 138 FİRMA ARAB HEALTH FUARI’NA KATILDI

ABONE OL
Şubat 7, 2022 13:56
TÜRKİYE’DEN 138 FİRMA ARAB HEALTH FUARI’NA KATILDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Medikal ve ilaç sektörüne yönelik Orta Doğu’nun en büyük fuarı olan Arab Health 2022 Fuarı, 24-27 Ocak 2022 tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai şehrinde gerçekleştirildi. Bu yıl üçüncü defa milli katılım organizasyonu İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) tarafından yapılan fuara 138 Türk firması katıldı.

24-27 Ocak 2022 tarihleri arasında Dubai’de düzenlenen ve tüm dünyadan medikal sektörünün önemli oyuncularını bir araya getiren Arab Health 2022 Fuarı’nda, medikal ekipman ve cihazlar, tek kullanımlık ürünler, sarf malzemeleri, cerrahi ekipmanlar, ortopedik ürünler, ilaç ve takviye edici gıdalar gibi sağlık sektörüne yönelik en yeni ürünler sergilendi. 2021 yılında yaklaşık 35 bin ziyaretçiye ev sahipliği yapan ve 1500 katılımcı firmanın yer aldığı fuara toplam 76 Türk firma katılırken, bu yıl toplam 138 firma katılarak Türkiye’yi temsil etti.

 

Dört gün süren fuara, T.C. Abu Dabi Büyükelçisi Tugay Tunçer, T.C. Dubai Başkonsolosu Mustafa İlker Kılıç, İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, İKMİB Medikal Komitesi Başkanı ve Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Tayfun Demir, İKMİB İlaç Komitesi Başkanı ve TİM Delegesi Orhan Mutlu Topal, İKMİB Yönetim Kurulu Danışmanı Mehmet Ahmet Ünlü, İMMİB Genel Sekreteri Dr. S. Armağan Vurdu ve Genel Sekreter Yardımcısı Aydın Yılmaz katılarak ihracatçı firmaları ziyaret etti ve başarı dileklerini iletti.

 

Türkiye’yi 138 firma temsil etti

Fuar hakkında değerlendirmede bulunan İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, “24-27 Ocak 2022 tarihleri arasında Dubai’de düzenlenen “Arab Health 2022 Fuarı”nın ülkemiz milli katılım organizasyonu üçüncü kez Birliğimiz tarafından gerçekleştirildi. Sağlık sektöründe dünyada düzenlenen en büyük etkinlik konumunda olan Arab Health Fuarı’na, 2022 yılında milli katılım organizasyonumuz altında 35 firmamız katılım gösterirken, 103 firma ise bireysel olarak katıldı. Ülkemizi temsil eden toplam 138 firmamız medikal cihazlar, ürünler, sarf malzemeleri, hastane mobilyaları, cerrahi ekipmanlar, ortopedik ürünler, ilaç ve yazılım ürünleri gibi önemi gittikçe artan ürünleri sergiledi” dedi.

Adil Pelister: “Eczacılık sektörü ülkemize yüksek katma değer sağlıyor”

2021 yılında kimya sektör ihracatının, 2020 yılına kıyasla değer bazında yüzde 38,79 artışla 25,40 milyar dolar olarak gerçekleştiğini belirten Pelister, “Eczacılık sektörümüz ise 2021 yılı Ocak-Aralık döneminde, 2020 yılının aynı dönemine göre değerde yüzde 19,41’lik artışla 1,43 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi. Alt sektörlerimiz arasında ihracat kilogram birim değeri 19,35 dolar ile en yüksek olan eczacılık sektörümüz ülkemize yüksek katma değer sağlayan sektörlerin başında geliyor. En çok ihracat yaptığımız ürün grupları arasında 5’inci sırada bulunan eczacılık sektörümüzün ihracatı 2021 yılında bir önceki yıla kıyasla yüzde 19,41 büyüdü. Medikal sektörümüzün bugün küresel boyutta fiyat ve kalite rekabeti yapabilecek düzeyde olmasından gurur duyuyoruz” dedi.

Fuarın bu yılki ana teması sağlıkta dönüşüm

Fuarın bu yılki ana temasının sağlıkta dönüşüm olduğuna dikkat çeken Pelister, “Söz konusu dönüşüme ‘dijital veri hakimiyeti’ diyebiliriz. Günümüz dünyasında dijital dönüşüm, yaşamımızın her alanına etki ettiği gibi sağlık sektörünü de oldukça yakından ilgilendiriyor. Bu açıdan dönüşümün, dijitalleşmenin sağlık sektörünün her alanında üretimden tüketime, hastanın hastaneye girişinden çıkışına kadar eşlik eden bir süreç olduğunu söyleyebiliriz. Bu süreç her yönden zaman ve maliyet tasarrufu gibi avantajları beraberinde getirirken, aynı zamanda teknolojik gelişimin de katlanarak artmasına vesile oluyor” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.