DOLAR 32,4185 -0.23%
EURO 34,8574 0.02%
ALTIN 2.407,60-0,61
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ulaştırma Hizmetlerinde Ramazan Bayramı Ek Sefer Düzenlemesi
  • Haber Ab
  • Gündem
  • Ulaştırma Hizmetlerinde Ramazan Bayramı Ek Sefer Düzenlemesi

Ulaştırma Hizmetlerinde Ramazan Bayramı Ek Sefer Düzenlemesi

ABONE OL
Nisan 2, 2024 21:07
Ulaştırma Hizmetlerinde Ramazan Bayramı Ek Sefer Düzenlemesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan Önemli Karar

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü, Ramazan Bayramı tatili süresince yapılacak ek seferlere ilişkin önemli bir düzenlemeyi duyurdu. Bayram tatili süresince artması beklenen yolcu potansiyeli göz önüne alınarak alınan bu kararla vatandaşların seyahat talepleri karşılanacak.

Otobüs Firmalarına Ek Sefer İzni

Şehirler arası sefer yapan otobüs firmalarına, Ramazan Bayramı tatili boyunca ek sefer düzenlemelerine izin verildi. Bu kapsamda, B1 ve D1 yetki belgesi sahibi firmalar, 25 ve üstü koltuk kapasitesine sahip araçları 16 Nisan tarihine kadar ek seferlerde kullanabilecekler.

Önlemler ve Düzenlemeler

Yapılan düzenleme ile muhtemel mağduriyetlerin önüne geçilerek kara yolu ulaştırma hizmetlerinde aksaklıkların yaşanmasının önüne geçilmesi amaçlanıyor. Firmaların belirlenen kurallara uyması gerekmektedir. Bu kurallar arasında, taşıma faaliyetlerine ilişkin Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi’ne bildirimde bulunmak da bulunuyor.

B2 yetki belgesi “uluslararası tarifesiz”, D2 belgesi ise “yurt içi tarifesiz” otobüs seferlerine çıkacak firmalara verilecektir. Bu sayede, vatandaşların seyahatlerinde herhangi bir mağduriyet yaşanmaması hedeflenmektedir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.