DOLAR 34,2248 0.09%
EURO 37,2461 0.06%
ALTIN 2.925,84-0,02
BITCOIN 22921321,40%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

UNRWA Genel Komiseri Lazzarini’den Açlık Uyarısı
  • Haber Ab
  • Dünya
  • UNRWA Genel Komiseri Lazzarini’den Açlık Uyarısı

UNRWA Genel Komiseri Lazzarini’den Açlık Uyarısı

ABONE OL
Ekim 2, 2024 18:09
UNRWA Genel Komiseri Lazzarini’den Açlık Uyarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

UNRWA Genel Komiseri Lazzarini, Gazze’deki İnsani Duruma Dikkat Çekti

UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’nde artan açlık sorununa dikkat çekti. Lazzarini, “Gazze’de açlık tekrar yayılıyor” ifadesini kullanarak, ağustos ayında 1 milyon, eylül ayında ise 1,4 milyon Gazzelinin gıda yardımı alamadığını belirtti.

Gazze’deki Durumun İnsan Kaynaklı Olduğu Vurgusu

Lazzarini, artan açlığın tamamıyla insan kaynaklı olduğunu vurgulayarak, işgal altındaki Gazze’de ekili alanların yüzde 70’inin yok edildiğine dikkat çekti. Erişim kısıtlamaları, güvenlik sorunları ve hasarlı yollar nedeniyle 100 bin metrik tondan fazla gıda malzemesinin Gazze dışında mahsur kaldığını ifade etti.

Acil Çağrı: Ateşkes ve Yardımın İletilmesi

Lazzarini, Gazze’deki ve bölgedeki insanların yaşadığı acılara son verilmesi için acilen ateşkes ilan edilmesi gerektiğini vurgularken, esirlerin serbest bırakılması, yeni geçiş yollarının açılması ve yardıma muhtaç Gazzelilerin güvenli erişiminin önündeki engellerin kaldırılması çağrısında bulundu. Kışın yaklaşması ve hava koşullarının kötüleşmesiyle birlikte insani yardım malzemelerinin eksikliğinin daha fazla acıya neden olabileceğine dikkat çekti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.