DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Üsküdar Üniversitesi’nden Türkiye’nin İlk Uzay Misyonu MESSAGE’in Detayları
  • Haber Ab
  • Teknoloji
  • Üsküdar Üniversitesi’nden Türkiye’nin İlk Uzay Misyonu MESSAGE’in Detayları

Üsküdar Üniversitesi’nden Türkiye’nin İlk Uzay Misyonu MESSAGE’in Detayları

ABONE OL
Mart 2, 2024 13:27
Üsküdar Üniversitesi’nden Türkiye’nin İlk Uzay Misyonu MESSAGE’in Detayları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

13 Bilimsel Araştırmadan Biri: MESSAGE (Microgravity Associated Genetics) Deneyi

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Türkiye’nin insanlı ilk uzay misyonunda yer alan 13 bilimsel araştırmadan biri olan MESSAGE (Microgravity Associated Genetics) Deneyi kapsamında önemli bir adım atıldı.

Gezeravcı’nın Kan Örnekleri Laboratuvara Teslim Edildi

MESSAGE Deneyi Proje Yöneticisi Dr. Öğr. Üyesi Cihan Taştan, Gezeravcı’nın yer çekimsiz ortamında alınan kan örneklerinin laboratuvara teslim grandbetting edildiğini açıkladı. Kan örnekleri stabil olabilecek standartlarda eksi 80 derecede saklandı.

Deneyin Detayları

Dr. Taştan, kan örneklerinin TRGENMER laboratuvarında akustik levitasyon cihazında ve 2D kültüründe CRISPR/Cas sistemi ile aday genlerin knock out edilmesi, anti-kanser etkinliğinin gözlemlenmesi, T lenfositlerin proliferasyonunun incelenmesi gibi adımlarla deneylerin gerçekleştirileceğini belirtti.

Hedef: Reaksiyonları Keşfetmek

Taştan, deney grandbetting giriş sonuçlarının henüz net olmadığını ancak en kısa sürede makaleler yayınlayarak yeni gen keşiflerinde bulunmayı ve yer çekimsiz ortamın hücrelere verdiği reaksiyonları keşfetmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Genetik Profil Analizi ve Mikro Yerçekimi Etkileri Araştırılacak

Deneyde Büşra Tekirdağlı, Özge Demir, Ebru Çam, Fatmanur Erkek, Berranur Sert ve Gamze Gülden’in destek olduğu belirtildi. Ekip, “Türk Astronotun grandbetting twitter Genetik Profilinin Analizi ve Mikro Yerçekimi Ortamı Sağlayan Akustik Levitasyon Cihazında Anti-Kanser, Proliferasyon ve İmmunojenik Etkileri”ni araştıracak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.