DOLAR 32,6041 0.39%
EURO 34,8102 0.2%
ALTIN 2.496,780,50
BITCOIN 21146224,75%
İstanbul
12°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

VakıfBank, üçüncü kez ‘Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nde
  • Haber Ab
  • Gündem
  • VakıfBank, üçüncü kez ‘Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nde

VakıfBank, üçüncü kez ‘Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nde

ABONE OL
Şubat 7, 2022 14:10
VakıfBank, üçüncü kez ‘Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sürdürülebilir bankacılık yaklaşımı kapsamında, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik çabalarını sürdüren VakıfBank, ‘2022 Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’ndeki yerini korumaya devam ediyor. VakıfBank, bu yıl giriş kriterleri eşik değeri artırılmış endekste, üç yıl üst üste yer alan tek kamu bankası oldu. 

İşyerinde, tedarik zincirinde ve toplumda cinsiyet eşitliğinin sağlanması için yaptıkları yatırımlarla fark yaratan şirketlerin dahil edildiği Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi 2022 yılı listesi açıklandı.

 

İki yıl önce endekse dahil olan VakıfBank, bu yıl da kadın liderler, yetenek havuzunda kadının yeri, eşit ücret ve kapsayıcı iş kültürü gibi kriterlerde gösterdiği başarılı performans ile geçen yıla göre skorunu yaklaşık 3 puan yükselterek üçüncü kez endekste yer aldı.

 

VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, konuya ilişkin değerlendirmesinde, “VakıfBank olarak sürdürülebilir bankacılık yaklaşımımız kapsamında toplumsal yaşamın her alanına katkıda bulunmaya devam ediyoruz. Tüm çalışanlarımıza eşit fırsat sunmaya büyük özen gösteriyoruz. Halihazırda çalışanlarımızın yüzde 50,55’ini kadınlar oluşturuyor, yönetim seviyesinde ise bu oran yüzde 25,12. Ayrıca anne olan çalışanlarımızın ofise dönüş süreçlerini kolaylaştıran, genel olarak iş ve özel hayat dengesini kurmaya yardımcı olan uygulamalarımızla, kadın çalışanlarımızın kariyer yolculuklarını destekliyoruz” diye konuştu.

 

Bu yıl 35’inci sezonunu geçiren VakıfBank Spor Kulübü’nün kadınların gücünü ortaya koyan ve kız çocuklarına ilham kaynağı olan en önemli sosyal sorumluluk projeleri olduğunu dikkat çeken Üstünsalih, “Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nde bu yıl da yer alıyor olmamız, doğru yolda olduğumuzu gösteriyor ve bize gurur veriyor. Bundan sonra da kadın istihdamını destekleyecek, toplumsal yaşamda kadınlarımızın yerini güçlendirecek çalışmalarımızı aynı azim ile sürdüreceğiz” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.